Ο βασιλικός συντάκτης του Newsweek, Τζακ Ρόιστον, αποκάλυψε τις δραματικές στιγμές που ο βασιλιάς Κάρολος έμαθε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ πεθαίνει, καθώς έπρεπε να ειδοποιηθεί αμέσως η οικογένεια του, ενώ ταυτόχρονα να αποκρυφτεί το γεγονός από το κοινό.

Σύμφωνα με την thesun.co.uk, ο Ρόιστον είπε ότι ο Κάρολος και η Καμίλα βρίσκονταν στο Dumfries House, όταν ακούστηκαν «γρήγορα βήματα» στο διάδρομο, ακολούθησε ένα «επείγον τηλεφώνημα» και στη συνέχεια «επικράτησε σιωπή».

«Ο Κάρολος και η Καμίλα ήταν στο Dumfries House. Η Καμίλα επρόκειτο να ηχογραφήσει μια συνέντευξη με την Jenna Bush Hager, η οποία είπε ότι άκουσε τρέξιμο και γρήγορα βήματα στο διάδρομο», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή The Royal Beat του True Royalty TV.

«Ο Κάρολος δέχτηκε ένα τηλεφώνημα, ακολούθησε σιωπή και ζητήθηκε από όλους να είναι σιωπηλοί. Στη συνέχεια, το επόμενο πράγμα που ξέρω είναι ότι ο Κάρολος και η Καμίλα βρέθηκαν σε ένα ελικόπτερο. Η ενημέρωση του ζεύγους έγινε στις 12:30 το μεσημέρι και τέσσερα λεπτά αργότερα δημοσιοποιήθηκε η δήλωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου εκφραζόταν η ανησυχία των γιατρών για την εξέλιξη της υγείας της Ελισάβετ», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Έτσι, σύμφωνα με τον ίδιο, ο Κάρολος μαζί με την πριγκίπισσα Άννα είναι τα δύο άτομα που πρόλαβαν τα δουν για τελευταία φορά την βασίλισσα Ελισάβετ, πριν εκείνη φύγει από την ζωή σε ηλικία 96 ετών, μετά από 70 χρόνια που έμεινε στον θρόνο.

Πηγή: newsbeast.gr