Ο άγγλος συνθέτης Άντριου Λόιντ Γουέμπερ έγραψε τον ύμνο για την τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου Γ΄ του Ηνωμένου Βασιλείου που θα γίνει στις 6 Μαΐου στο Αββαείο του Ουέστμινστερ. Ο Γουέμπερ, που δημιούργησε τη μουσική για τα μιούζικαλ – υπερπαραγωγές «Cats», «The Phantom of the Opera» και «Evita», έγραψε τον ύμνο διασκευάζοντας εκκλησιαστική μουσική που ενθαρρύνει τους τραγουδιστές να προκαλέσουν έναν «χαρμόσυνο θόρυβο».

Ο ύμνος του περιλαμβάνει στίχους προσαρμοσμένους από τον Ψαλμό 98 και έχει διασκευαστεί ειδικά για τη χορωδία και το εκκλησιαστικό όργανο του Αβαείου. «Ελπίζω ο ύμνος μου να αντικατοπτρίζει αυτή τη χαρούμενη περίσταση» είπε ο Γουέμπερ σε δήλωση που διανεμήθηκε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η μουσική της τελετής

Το πρόγραμμα για την τελετή στέψης του βασιλιά περιλαμβάνει παλαιότερη μουσική και νέες συνθέσεις, καθώς ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ προσπαθεί να συνδυάσει παραδοσιακά και μοντέρνα στοιχεία που αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα της σύγχρονης Βρετανίας. Έχουν επιλεγεί μουσικά έργα που έγραψαν καλλιτέχνες με ρίζες και στις τέσσερις συνιστώσες χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και στην Κοινοπολιτεία και σε ξένες χώρες που έχουν στείλει τόσους πολλούς ανθρώπους στις ακτές της.

Το πρόγραμμα της τελετής στέψης θα περιλαμβάνει έργα των Ουίλιαμ Μπερντ (1543-1623), Γκέοργκ Φρίντριχ Χαίντελ (1685-1759), Έντουαρντ Έλγκαρ (1857-1934), Χένρι Γουόλφορντ Ντέιβις, (1869-1941), Ουίλιαμ Ουόλτον (1902-1983), Χιούμπερτ Πάρι (1848-1918) και ο Ραλφ Φον Γουίλιαμς (1872-1958), η μουσική του οποίου έχει πλαισιώσει προηγούμενες ενθρονίσεις, μαζί με ένα έργο του σύγχρονου Ουαλού συνθέτη Καρλ Τζέκινς.

Πηγή: newsbeast.gr