Η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε το απόγευμα της Πέμπτης βυθίζοντας στο πένθος τη Βρετανία και σημαίνοντας το τέλος μιας εποχής για τη χώρα της. Χθες το μεσημέρι, μια ανακοίνωση από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ότι η βασίλισσα βρίσκεται υπό παρακολούθηση και οι γιατροί ανησυχούσαν για την υγεία της, σήμανε συναγερμό σε όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Ο Κάρολος – που σήμερα θα ανακηρυχθεί βασιλιάς-, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι έσπευσαν στο Μπαλμοράλ της Σκωτίας, όπου βρισκόταν η βασίλισσα για να είναι κοντά της τις τελευταίες στιγμές. Όμως, η Μέγκαν Μαρκλ δεν ταξίδεψε στη Σκωτία αλλά έμεινε στο Λονδίνο ακόμα και μετά την επίσημη ανακοίνωση του θανάτου της Ελισάβετ.

Παρά την αρχική δήλωση του εκπροσώπου του πριγκιπικού ζεύγους ότι θα ταξίδευαν στη Σκωτία για να είναι μαζί με τη βασίλισσα, τελικά ταξίδεψε στο Μπαλμοράλ μόνο ο Χάρι. Ο βασιλικός ανταποκριτής Omid Scobie έγραψε στο Twitter ότι η Μέγκαν Μαρκλ παρέμεινε στο Λονδίνο. Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ ήταν προγραμματισμένο να παραστούν στα βραβεία WellChild Awards αλλά ακύρωσαν την εμφάνισή τους μετά τα νέα για την υγεία της βασίλισσας.

Αν και ο ακριβής λόγος της απουσίας της Μέγκαν δεν διευκρινίστηκε και πιθανότατα δεν θα γίνει και ποτέ γνωστός, αν η Μέγκαν είχε πάει στη Σκωτία, θα επρόκειτο μια σπάνια επανένωση μεταξύ αυτής, του πρίγκιπα Χάρι, του πρίγκιπα Γουίλιαμ και του πρίγκιπα Καρόλου κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες.

Όπως σημειώνει το Elle, η Μέγκαν και ο Χάρι είχαν πολύ καλές σχέσεις με τη βασίλισσα και μάλιστα έχουν ονομάσει την κόρη τους Λίλιμπετ. Ο πρίγκιπας Χάρι είχε πει στο Today Show τον Απρίλιο ότι αυτός και η γιαγιά του «έχουν μια πραγματικά ιδιαίτερη σχέση. Μιλάμε για πράγματα για τα οποία δεν μπορεί να μιλήσει με κανέναν άλλον».

Η σχέση της Μέγκαν και του Χάρι με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια είναι λίγο τεταμένη, ιδίως μετά τις αποκαλύψεις στη συνέντευξή τους στην Όπρα τον Μάρτιο του 2021 για το τι έζησαν στο Παλάτι.

Σημειώνεται ότι ούτε η Κέιτ Μίντλετον ταξίδεψε στο Μπαλμοράλ αλλά έμεινε στο Ουίνδσορ για να φροντίσει τα τρία της παιδιά.

Πηγή: newsbeast.gr