Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου η βασίλισσα Ελισάβετ κλείνει και επίσημα 70 χρόνια στον βρετανικό θρόνο.

Παρόλο που οι εορτασμοί για την «Ημέρα Προσχώρησης» αφορούν όλη τη χώρα η βασίλισσα έχει επιλέξει την διακριτικότητα καθώς στις 6 Φεβρουαρίου πέθανε ο πατέρας της και για αυτό εκείνη πήρε στα χέρια την βασιλεία.

«Ενώ είναι μια στιγμή για εθνικούς εορτασμούς, θα είναι μια ημέρα ανάμεικτων συναισθημάτων για την Αυτού Μεγαλειότητα καθώς η ημέρα σηματοδοτεί επίσης 70 χρόνια από τον θάνατο του αγαπημένου της πατέρα Τζορτζ ΣΤ’», είπε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στο κοινοβούλιο την Τετάρτη, ευχαριστώντας την μονάρχη για την «ακούραστη υπηρεσία της».

Παραμονή της «Ημέρας Προσχώρησης» σήμερα και η βασίλισσα Ελισάβετ, πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια εμφάνισή της για αυτή τη χρονιά. Η μονάρχης διοργάνωσε δεξίωση για ομάδες τοπικής κοινότητας στο Sandringham House και ήταν καλοδιάθετη.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση του παλατιού, ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και η Άντζελα Γουντ, η οποία είχε βοηθήσει στη δημιουργία της πρωτότυπης συνταγής του Coronation Chicken, του πιάτου που σερβιρίστηκε στη στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ πριν 70 χρόνια.

Πηγή: newsbeast.gr