Η βασίλισσα Ελισάβετ θα οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, το οποίο βρίσκεται εντός των τειχών του κάστρου Ουίνδσορ, δίπλα στον επί 73 χρόνια σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο. Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ στην αγαπημένη της κατοικία στη Σκωτία, στο κάστρο Μπάλμοραλ, σε ηλικία 96 ετών στις 8 Σεπτεμβρίου, το φέρετρό της ταξίδεψε στο Λονδίνο για τις εκδηλώσεις πένθους.

Η επίσημη κηδεία θα γίνει τη Δευτέρα στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο. Καθώς η βασίλισσα θα οδηγείται στην τελευταία της κατοικία, ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 99 ετών τον Απρίλιο του 2021, θα μεταφερθεί από το θησαυροφυλάκιο στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, όπου αναπαύτηκε προσωρινά, και θα τοποθετηθεί δίπλα στη σύζυγό του, σύμφωνα με την The Telegraph.

Το ζευγάρι γιόρτασε τα 73 χρόνια γάμου μερικούς μήνες πριν από τον θάνατο του Φίλιππου.

«Ερωτεύτηκε στην ηλικία των 18 ετών και ποτέ δεν κοίταξε άλλον», λέει η Sally Bedell Smith, συγγραφέας του Elizabeth the Queen, στο People.

Οι δυο τους παντρεύτηκαν σε μια εντυπωσιακή τελετή στις 20 Νοεμβρίου 1947 στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, εκεί όπου παντρεύτηκαν και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον το 2011.

«Με το νυφικό της και την τιάρα της, ήταν καταπληκτική την ημέρα του γάμου της. Και φυσικά ο Φίλιππος ήταν ο πρίγκιπας στο όνειρο κάθε κοριτσιού», τόνιζε σε παλιότερες δηλώσεις της η παράνυμφος Lady Pamela Hicks.

«Πολύ απλά έχει υπάρξει η δύναμή μου όλα αυτά τα χρόνια», είπε η βασίλισσα Ελισάβετ για τον σύζυγό της στην επέτειο του γάμου τους το 1997. «Του οφείλω ένα χρέος μεγαλύτερο από αυτό που μπορεί να διεκδικήσει ποτέ».

«Μπορώ να σκεφτώ πολύ λίγα ζευγάρια τόσο ενωμένα όσο ήταν εκείνοι», έλεγε η Hicks το 2016.

Δίπλα στη βασίλισσα Ελισάβετ θα βρεθεί η οικογένειά της στην κηδεία της στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε από τον βασιλιά Εδουάρδο IV και ολοκληρώθηκε περισσότερα από 50 χρόνια αργότερα από τον βασιλιά Ερρίκο VIII.

Οι γονείς της, ο βασιλιάς Γεώργιος VI, ο οποίος πέθανε το 1952, και η μητέρα της, η οποία πέθανε το 2002, καθώς και η αδερφή της πριγκίπισσα Μαργαρίτα, η οποία πέθανε επίσης το 2022, αναπαύονται επίσης σε έναν χώρο που αποτελεί μέρος του παρεκκλησίου.

Πηγή: newsbeast.gr