Τρίτη μέρα σήμερα της δίκης για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στο σταθμό του μετρό Μαλμπέκ τον Μάρτιο του 2016. Πέντε από τους κατηγορούμενους αποχώρησαν από την αίθουσα στην οποία διεξάγεται η δίκη διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες μεταφοράς τους.

Εκτός από τον Γάλλο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο Βελγομαροκινός Μοχάμετ Αμπρινί, ο Σουηδός Οσάμα Κράγιεμ και ο Τυνήσιος Σοφιάν Αγιάρι, όλοι ήδη καταδικασμένοι στη Γαλλία για τη συμμετοχή τους στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, αποχώρησαν από την αίθουσα, μετέδωσε το rtl. Στην αρχή της ακροαματικής συνεδρίασης ο Ελ Χαντάντ Ασούφι ζήτησε να μιλήσει και είπε ότι ένιωθε «ταπεινωμένος», σημειώνει το rtbf.

«Το μόνο που θέλουμε είναι να μιλήσουμε, το μόνο που θέλουμε είναι να αμυνθούμε», δήλωσε ο Αλί Ελ Χαντάντ Ασούφι, ενώ οι κατηγορούμενοι που βρίσκονταν δίπλα του σηκώθηκαν και έφυγαν χωρίς να πουν λέξη, σύμφωνα με ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται το rtl.

Ο Ασούφι συμπλήρωσε ότι «όλα γίνονται για να μας κρατήσουν ήσυχους (…) όλα γίνονται για να μας σπάσουν ψυχολογικά», «αν κανείς δεν μιλήσει, δεν μπορεί να υπάρξει δίκη», ενώ κατήγγειλε τη διεξαγωγή μιας «πολιτικής δίκης». Ο Αλί Ελ Χαντάντ Ασούφι κατηγορείται για υλικοτεχνική υποστήριξη στους δράστες των επιθέσεων.

Πηγή: newsbeast.gr