Πάνω από το ουράνιο τόξο προσκαλεί τον κόσμο η ζωηρόχρωμη παρέμβαση του γραφείου 100architects σε βεράντα στέγης στην Chagsha της Κίνας. Η «Over the Rainbow» φέρνει εκ νέου ζωή σε μια μη χρησιμοποιούμενη βεράντα εμπορικού κτηρίου στην κινεζική πόλη, συνδυάζοντας τέχνη, παιχνίδι και κοινωνική διάδραση. Καλεί όλες τις ηλικίες να εξερευνήσουν αυτόν τον υπαίθριο μοδάτο χώρο συνάντησης και χαλάρωσης.

Εκμεταλλευόμενοι την τοξωτή στέγη, οι σχεδιαστές του 100architects χρησιμοποίησαν παράλληλες λωρίδες χρώματος σχηματίζοντας ένα ουράνιο τόξο. Με διαφορετικό χρώμα η κάθε μία από αυτές λειτουργούν ως πλατφόρμες που φιλοξενούν διαφορετικές λειτουργίες και χαρακτηριστικά. Οι λωρίδες αρχικά είναι δυσδιάστατα σήματα κυκλοφορίας στο πάτωμα και κάποιες στιγμές γίνονται τρισδιάστατα αντικείμενα σχηματίζοντας παγκάκια ή δομές για παιχνίδι.

Το όλο σύστημα των λωρίδων γίνεται τρισδιάστατο καθώς υψώνεται για να σχηματίσει ένα «αμφιθέατρο» συνάντησης των πολιτών, με αμφιθεατρική θέα στον ποταμό Xiang. Επιπροσθέτως, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κάθετοι τοίχοι με γεωμετρικά σχέδια και μοτίβα τραβούν την προσοχή των επισκεπτών και γίνονται ελκυστικά σημεία για σέλφι που προορίζονται για ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για την ολοκλήρωση της διασκέδασης στη βεράντα, το γραφείο 100architects συμπεριέλαβε μια ύψους 12 μέτρων σπειροειδή τσουλήθρα, η οποία ξεκινά από τη στέγη στον έκτο όροφο και καταλήγει στη βεράντα του πέμπτου. Συνολικά, η παρέμβαση στην οροφή δημιούργησε έναν όλο χρώματα και πολύ συναρπαστικό κόμβο για την κοινότητα της συνοικίας Kaifu ακριβώς στην κορυφή του mall Changsha Beichen Delta Joy City.

Πηγή: newsbeast.gr