Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε από την αρχή της καριέρας του μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη τη Μεγάλη Δευτέρα ο ηθοποιός Νίκος Βερλέκης. «Οι παλιότεροι σκηνοθέτες ήταν λίγο σκληροί με τους ηθοποιούς. Δεν τολμούσαμε να πούμε ότι ο τάδε με έβρισε» επεσήμανε και αποκάλυψε πως ένας σκηνοθέτης περνούσε και μύρισε τις μασχάλες και τα παπούτσια των ηθοποιών.

«Δεν έχουν έρθει προτάσεις που να με έχουν ικανοποιήσει στη μυθοπλασία ακόμα. Δεν θέλω να απέχω, δεν είναι κάτι που με ευχαριστεί. Αν δεν κάνεις και κάτι που σου αρέσει, δεν υπάρχει και κανένας λόγος να εμφανίζεσαι. Η πρώτη μου κινηματογραφική εμφάνιση ήταν το ”Μία κυρία στα μπουζούκια” του Γιάννη Δαλιανίδη. Ήταν μια μικρή εμφάνιση, μια σκηνή όλη κι όλη» είπε στην εκπομπή του Mega «Πάμε Δανάη».

«Όλοι οι παλιότεροι είχαν ένα ύφος»

«Σταριλίκια υπήρχαν. Όλοι οι παλιότεροι είχαν ένα ύφος. Το επέτρεπε και η εποχή αυτό. Δεν ερχόμουν σε δύσκολη θέση ποτέ, γιατί ήξερα να ανταποκριθώ και αρνητικά και θετικά σε περίεργες προτάσεις. Ασφαλώς ανταποκρίθηκα θετικά σε ερωτικές προτάσεις. Και ποιος δεν ανταποκρίνεται; Αν σου αρέσει ένας άνθρωπος, ανταποκρίνεσαι. Αν δεν σου αρέσει, λες όχι. Αν έχεις τη δύναμη να πεις όχι», αποκάλυψε ο ηθοποιός.

«Υπήρξαν και άνθρωποι που δεν μπορούσαν να πουν το όχι εύκολα. Ασφαλώς με φλέρταραν έντονα εκείνη την περίοδο. Και εγώ φλέρταρα έντονα. Το φλερτ εκείνη την εποχή ήταν πολύ πιο ελεύθερο από ότι είναι σήμερα» τόνισε.

Το φλερτ, ο έρωτας και ο γάμος με την Ειρήνη Παππά

Ο Νίκος Βερλέκης αναφέρθηκε επίσης στη γνωριμία του με την Ειρήνη Παππά που εξελίχθηκε σε έναν μεγάλο έρωτα. «Είχε έρθει ο Μιχάλης Κακογιάννης και είδε μια παράσταση και μετά φύγαμε από την παράσταση κάποια άτομα και πήγαμε στο σπίτι της Ειρήνης Παππά. Έτσι τη γνώρισα. Την ημέρα που βγήκαμε και φάγαμε μαζί, ξενυχτήσαμε μιλώντας μέχρι τις οκτώ το πρωί. Στις οκτώ το πρωί έφυγα από το σπίτι, μετά ξαναγύρισα και δεν έφυγα ποτέ. Μείναμε μαζί για οκτώ χρόνια» σημείωσε.

«Το στοιχείο που κάνει τη σχέση με τη γυναικά μου να αντέχει στο χρόνο είναι αυτό που λέμε να βάζεις νερό στο κρασί σου. Είχαμε κάνει μια συμφωνία με τη γυναίκα μου, πως ό,τι κι αν συμβεί την ημέρα, το βράδυ, στο κρεβάτι, θα είμαστε αγκαλιά και όλα καλά», τόνισε.

«Αν ήξερα, θα το είχα καταγγείλει εγώ ο ίδιος»

Μεταξύ άλλων ο ηθοποιός μίλησε και για τις καταγγελίες που έχουν σχηματιστεί σε βάρος συναδέλφων του, και το Metoo.

«Την περίοδο που ήμουν μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του ΣΕΗ δεν είχαμε καταγγελίες τέτοιου τύπου. Με σόκαρε. Είναι ένα πράγμα καταδικαστέο. Είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα; Είχαμε ακούσει για διάφορα, αλλά δεν ήξερα ότι είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα. Αν ήξερα, θα το είχα καταγγείλει εγώ ο ίδιος», είπε σχετικά.

«Διάφοροι μιλούσαν κατά καιρούς για εργασιακό εκφοβισμό. Όχι σε δουλειές που ήμουν εγώ. Τα άκουγα, αλλά δεν μας έκανε και μεγάλη εντύπωση. Εμείς οι παλιότεροι είχαμε συνηθίσει σε αυτό το είδος. Οι παλιότεροι σκηνοθέτες ήταν λίγο σκληροί με τους ηθοποιούς. Δεν τολμούσαμε να πούμε ότι ο τάδε με έβρισε» πρόσθεσε.

«Περνούσε ένας σκηνοθέτης από τους ηθοποιούς και μύριζε τις μασχάλες τους και τα παπούτσια τους»

«Θυμάμαι ότι περνούσε ένας σκηνοθέτης από τους ηθοποιούς και μύριζε τις μασχάλες τους και τα παπούτσια τους. Αυτά τα πράγματα γίνονταν δημόσια, μου είχε κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση τότε αυτό. Είχα ενοχληθεί πάρα πολύ. Ήταν εξευτελισμός για τα παιδιά. Σήμερα πρέπει να υπάρχει σεβασμός», ανέφερε.

«Μία, δύο φορές έχω αντιμετωπίσει άσχημες συμπεριφορές από συνάδελφους. Μάλωσα, διαφώνησα και σηκώθηκα και έφυγα. Έχω αποχωρήσει από θεατρική παράσταση και από τηλεοπτική σειρά πριν ξεκινήσει. Δεν το μετάνιωσα» είπε κλείνοντας.

Πηγή: newsbeast.gr