Τραγικές στιγμές ζουν για ακόμη μια φορά οι κάτοικοι στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, καθώς σημειώθηκαν σφοδρές βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πλημμύρες από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 10 άτομα.

Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, η περιοχή που δέχτηκε το μεγαλύτερο χτύπημα ήταν η Σανλιούρφα, όπου σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα σε υπόγεια διάβαση που πλημμύρισε, ενώ στην Αντιγιαμάν υπάρχει ένας νεκρός.

Επίσης, ακόμα πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους σε υπόγειο διαμέρισμα στην περιοχή Ταντογκάν.

Σύμφωνα με βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια με το νερό να παρασύρει οχήματα, ενώ σε ορισμένα υπήρχαν μέσα εγκλωβισμένοι οδηγοί.

Παράλληλα, πλημμύρισαν οι σκηνές που στήθηκαν για τους σεισμόπληκτους, με αρκετούς από αυτούς να βρίσκονται για ακόμη μια φορά στο δρόμο και να αναζητούν καταφύγιο, σε περιοχές που έχουν καταστραφεί αρκετές υποδομές.

Η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών στη Σανλιούρφα ανακοίνωσε πως 111 χιλιοστά βροχή ανά τετραγωνικό μέτρο τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ στα 136 χιλιοστά ανά τ.μ. μετρήθηκαν τα ποσά της βροχής στην Αντιγιαμάν.

Ακολουθούν βίντεο από τις φονικές βροχές στην Τουρκία:

Πηγή: newsbeast.gr