Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, περίμενε αμήχανος σε μια αίθουσα μπροστά σε ένα πλήθος δημοσιογράφων τον τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Βίντεο πριν από τη συνάντηση δείχνει τον Πούτιν ανυπόμονο, να κάνει γκριμάτσες για σχεδόν ένα λεπτό προτού τελικά τον χαιρετήσει ο Ερντογάν, όπως γράφει η βρετανική Guardian.

Κάτι μάλλον ασυνήθιστο για τον Ρώσο ηγέτη, ο οποίος έχει τη φήμη ότι κρατά τους παγκόσμιους ηγέτες σε αναμονή, επίτηδες, μερικές φορές για ώρες πριν από την έναρξη των προγραμματισμένων συνομιλιών. Κάποιοι υπέθεσαν ότι μπορεί να ήταν «εκδίκηση» για μια συνάντηση του 2020 στη Μόσχα όπου ο Ερντογάν περίμενε τόσο πολύ για να μπει στην αίθουσα συνεδριάσεων που χρειάστηκε να καθίσει.

Οι δημοσιογράφοι απαθανάτισαν τη στιγμή που ο Πούτιν μπήκε στον χώρο με την προσδοκία ότι ο Ερντογάν θα ακολουθούσε γρήγορα το παράδειγμά του. Και έμεινε όρθιος να τον περιμένει.

Όταν ο Ερντογάν εμφανίστηκε ο Πούτιν φάνηκε να του δείχνει με μια κίνηση των χεριών του ότι… άργησε.

«Αυτά τα 50 δευτερόλεπτα που ο Ερντογάν άφησε τον Πούτιν να περιμένει, κοιτάζοντας αποσβολωμένος μπροστά στις κάμερες, λένε πολλά για το πόσα άλλαξαν μετά την Ουκρανία», ανέφερε σε ανάρτησή στο Twitter η Joyce Karam, ανταποκρίτρια στον οργανισμό μέσων ενημέρωσης της Μέσης Ανατολής, National News.

Πηγή: newsbeast.gr