«Στις χθεσινές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, η Ελλάδα, φόρεσε τα καλά της και συμμετείχε σε έναν δημοκρατικό θεσμό. Αυτό μας δημιουργεί αισθήματα χαράς και ικανοποίησης, αλλά μας βάζει και νέα καθήκοντα. Δηλαδή, πώς αυτόν τον κόσμο που συμμετείχε σε αυτή τη διαδικασία, θα τον κάνουμε συμμέτοχο στην κοινή προσπάθεια για την απαλλαγή της χώρας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, τη χειρότερη κυβέρνηση που έχει περάσει από τον τόπο από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, θα τον εντάξουμε οργανικά στο κόμμα και θα αναδείξουμε μια προοδευτική -δημοκρατική κυβέρνηση που θα δώσει λύσεις. Αυτό που ακούγαμε όλες τις προηγούμενες μέρες στις περιοδείες που κάναμε ήταν η προτροπή να κάνουμε κάτι γι’ αυτό» τόνισε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των χθεσινών εσωκομματικών εκλογών.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, «το μήνυμα αυτό ήταν ακόμη πιο ισχυρό στις λαϊκές συνοικίες, όπως στη Δυτική Αθήνα, γιατί ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Αυτό είχε ως συνέπεια, να προσέρχεται πιο δυναμικά ο κόσμος από αυτές τις περιοχές στη διαδικασία. Άλλωστε, ας μη ξεχνάμε ότι σε αυτές τις περιοχές, ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και στις τελευταίες εκλογές, σημείωσε τα μεγαλύτερα ποσοστά του. Συνεπώς υπάρχει το “υλικό” που μας δεσμεύει να κάνουμε ακόμα περισσότερα πράγματα και κυρίως να τα κάνουμε πιο γρήγορα».

Κατά τον ίδιο, «η νέα Κεντρική Επιτροπή που θα εκλεγεί, θα είναι το όργανο που θα αναλάβει την ευθύνη απέναντι στους ανθρώπους που μας στηρίζουν, να εξειδικεύσει και να κάνει συγκεκριμένα τα βήματα που θα ακολουθήσουμε, δίνοντας ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπου το κράτος πρόνοιας και δικαίου θα πρέπει να βγει μπροστά. Π.χ., πώς θα πάρουμε πίσω το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ; Πόσο θα επηρεάσουν οι τράπεζες την οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου; Πώς η επιδοματική πολιτική θα δώσει τη θέση της σε μια πολιτική δημιουργίας καλών θέσεων εργασίας; Πώς θα μειώσουμε την ανεργία σε ποσοστό κάτω από 10%; Πώς θα χειριστούμε τα εθνικά μας θέματα; Όλοι εμείς που συγκροτήσαμε την “Ομπρέλα”, πάντα είχαμε στο μυαλό μας την ενότητα του κόμματος και τις αριστερές θέσεις και λύσεις που θα πρέπει να προτείνει το κόμμα και σε αυτό το μοτίβο θα συνεχίσουμε να κινούμαστε. Άλλωστε είμαστε άνθρωποι που συγκροτήσαμε την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και ξέρουμε καλά ότι αυτό είναι βάση για την ενότητα του κόμματος αλλά και της κοινωνίας γενικότερα».

Πηγή: newsbeast.gr