Ένα τάνκερ επλήγη από βλήμα στα ανοικτά των ακτών του Ομάν, χωρίς να υπάρξουν θύματα ή να προκληθεί διαρροή, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία Eastern Pacific Shipping στην οποία ανήκει.

Το τάνκερ Pacific Zirkon «επλήγη από βλήμα περίπου 150 μίλια (241 χιλιόμετρα) από τις ακτές του Ομάν γύρω στις 15:30 στις 15 Νοεμβρίου», ανακοίνωσε η εταιρεία με έδρα τη Σιγκαπούρη, την οποία ελέγχει ο Ισραηλινός δισεκατομμυριούχος Ιντάν Οφέρ. Κανένα μέλος του πληρώματος δεν τραυματίστηκε, ενώ δεν υπάρχει και διαρροή καυσίμου στη θάλασσα, πρόσθεσε, ενώ διευκρίνισε ότι τo κύτος του πλοίο υπέστη «μικρές ζημιές» αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP.

Ο 5ος Στόλος των ΗΠΑ που σταθμεύει στο Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι «έχει ενημερωθεί για το περιστατικό». Η βρετανική UK Maritime Τrade επίσης έχει λάβει γνώση του περιστατικού. Τρεις πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι ένα drone έπληξε το πλοίο.

Αντίστοιχα περιστατικά έχουν σημειωθεί τα προηγούμενα χρόνια στην περιοχή, σε ένα πλαίσιο έντασης μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ και πολλές αραβικές χώρες του Κόλπου καταγγέλλουν τακτικά τις ενέργειες της Τεχεράνης σε αυτή τη θαλάσσια περιοχή, ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας.

*εξωτερική φωτογραφία αρχείου

Πηγή: newsbeast.gr