Εξώφυλλο στο περιοδικό TIME έγινε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο οποίος πόζαρε στον φωτογραφικό φακό του Αλεξάντερ Τσεκμένεβ και απαθανατίστηκε σε ένα ασπρόμαυρο στιγμιότυπο. Ο δημοσιογράφος του περιοδικού TIME θέλησε να διαπιστώσει «Πώς ο Ζελένσκι ηγείται» εν μέσω πολέμου.

Τον Απρίλιο, ο δημοσιογράφος του περιοδικού ΤΙΜΕ βρέθηκε στο επιτελείο του Ουκρανού προέδρου για να δει ο ίδιος από κοντά, πώς ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και το επιτελείο του βιώνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι βιώνει πιο δύσκολα τις νύχτες καθώς όταν ξαπλώνει, οι σειρήνες του πολέμου ηχούν και ταυτόχρονα χτυπά συνέχεια το τηλέφωνο του.

«Η οθόνη του κάνει το πρόσωπό του να μοιάζει με φάντασμα στο σκοτάδι, τα μάτια του σαρώνουν μηνύματα που δεν είχε την ευκαιρία να διαβάσει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κάποια από τη γυναίκα του και τα παιδιά του, αρκετά από τους συμβούλους του, λίγα από τα στρατεύματά του, που περικυκλώθηκαν στα καταφύγιά τους και του ζητούν ξανά και ξανά περισσότερα όπλα για να σπάσουν τη ρωσική πολιορκία» αναφέρεται στο δημοσίευμα των ΤΙΜΕ.

«Μέσα στο καταφύγιό του, ο πρόεδρος έχει τη συνήθεια να κοιτά την ημερήσια ατζέντα ακόμη κι όταν η μέρα τελειώνει. Ξυπνάει κι αναρωτιέται μήπως έχασε κάτι, μήπως ξέχασε κάτι». Ο Ζελένσκι υποστηρίζει ότι δεν είναι το άγχος που τον εμποδίζει να κοιμηθεί.

«Με ενοχλεί η συνείδησή μου» λέει, καθώς οι βόμβες εξακολουθούν να πέφτουν σε περιοχές της Ουκρανία. «Οι άμαχοι εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι σε υπόγεια ή κάτω από ερείπια. Οι Ρώσοι εξακολουθούν να διαπράττουν εγκλήματα πολέμου, βιασμούς και βασανιστήρια. Οι βόμβες τους ισοπεδώνουν ολόκληρες πόλεις» αναφέρει σε άλλο σημείο το δημοσίευμα.

«Αυτή τη στιγμή δεν ξέρει πώς θα τελειώσει ο πόλεμος ή πώς θα περιγράψει η ιστορία τη θέση του σε αυτόν. Αυτή τη στιγμή ξέρει μόνο ότι η Ουκρανία χρειάζεται έναν πρόεδρο εν καιρώ πολέμου. Κι αυτός είναι ο ρόλος που σκοπεύει να παίξει» καταλήγει το δημοσίευμα των ΤΙΜΕ για τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πηγή: newsbeast.gr