Ο ουκρανικός στρατός έχει τη δυνατότητα να ισχυροποιήσει τη θέση του στο πεδίο των μαχών και να προκαλέσει μεγάλες απώλειες στους Ρώσους εισβολείς, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά τη συνάντηση που είχε με ανώτερους διοικητές των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του.

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης (21/7), ο Ζελένσκι είπε μεταξύ άλλων ότι συζητήθηκε η προμήθεια σύγχρονων οπλικών συστημάτων, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να ενταθούν οι επιθέσεις κατά των ρωσικών δυνάμεων.

«Συμφωνήσαμε ότι οι δυνάμεις μας έχουν τις δυνατότητες να σημειώσουν πρόοδο στο πεδίο των μαχών και να προκαλέσουν νέες σημαντικές απώλειες στους κατακτητές», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Το Κίεβο ευελπιστεί ότι τα οπλικά συστήματα από τη Δύση και ειδικότερα οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς, όπως οι αμερικανικοί HIMARS που ανέπτυξε τις τελευταίες εβδομάδες ο ουκρανικός στρατός, θα του επιτρέψουν να εξαπολύσει μια αντεπίθεση και να ανακαταλάβει εδάφη.

Οι ρωσικές δυνάμεις εκτιμάται ότι θα αναστείλουν προσωρινά τις επιχειρήσεις τους τις επόμενες εβδομάδες, δίνοντας στο Κίεβο μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αντεπιτεθεί, σύμφωνα με τον επικεφαλής των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, χθες Πέμπτη, σε ρωσικό βομβαρδισμό στο Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας.

«Κάθε μία από αυτές τις ρωσικές επιθέσεις ενισχύει τη θέση της Ουκρανίας που ζητά περισσότερους HIMARS και άλλα σύγχρονα και αποτελεσματικά οπλικά συστήματα. Κάθε μία από αυτές τις επιθέσεις ενισχύει απλώς την επιθυμία μας να νικήσουμε τους εισβολείς και αυτό σίγουρα θα συμβεί», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Επιπλέον, στο νυχτερινό του διάγγελμα ανέφερε πως η Γερουσία των ΗΠΑ ετοιμάζει να χαρακτηρίσει κι επίσημα γενοκτονία την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος και συμπλήρωσε ότι: «Με όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον της Ουκρανίας και των Ουκρανών, το μόνο που καταφέρνει η Ρωσία είναι να σκάβει η ίδια τον λάκκο της» και επανέλαβε πως πρόκειται για προπαγάνδα των Ρώσων το ότι εισήχθη σε νοσοκομείο «όπως όταν έλεγαν ότι έχω φύγει από το Κίεβο. Μάλλον ξεμένουν από πυρομαχικά και δεν έχουν τί άλλο να κάνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

The first real result of the First Lady’s visit to the United States – the senators presented a draft resolution recognizing Russia’s actions in Ukraine as genocide. The resolution states that Russia’s actions in Ukraine, which include forced deportation to the Russian Federation and the targeted killing of Ukrainian civilians during mass atrocities, are genocide against the people of Ukraine.With all its terrorist attacks against Ukrainians and our country, Russia is only burying itself.

Posted by Володимир Зеленський on Thursday, July 21, 2022

Πηγή: newsbeast.gr