Σε ασφαλή χώρο βρίσκεται πλέον η 26χρονη η οποία έπεσε θύμα βίας από τον σύντροφό της που απειλούσε να τη σκοτώσει και την κυνηγούσε με κατσαβίδι στον Βόλο, μετά από πρωτοβουλία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρίας Συρεγγέλα.

Η νεαρή γυναίκα μετά την απόφαση του δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο τον 36χρονο δήλωσε τρομοκρατημένη και τόνισε πως φοβάται για τη ζωή της αλλά και για του παιδιού της αναφέροντας πως ο σύντροφός της θα κάνει ξανά το ίδιο.

Η Μαρία Συρεγγέλα, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της με το που ενημερώθηκε για το περιστατικό έσπευσε να επικοινωνήσει με τη γυναίκα δίνοντάς της όλες τις πληροφορίες για τις δομές που υπάρχουν και μπορούν να την στηρίξουν, ενώ παράλληλα φρόντισε για την άμεση απομάκρυνσή της έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ίδιας και του παιδιού της.

«Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης το γεγονός πως μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2022, 241 γυναίκες θύματα βίας έχουν κατευθυνθεί σε δομές φιλοξενίας προσφέροντάς τους κάλυψη σε πολύ βασικά ζητήματα» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: newsbeast.gr