Την εντολή που έδωσε ο Κιμ Γιόνγκ Ουν στο Στρατό της Βόρειας Κορέας την Πρωτοχρονιά να αναπτύξει τεχνολογικά εξελιγμένα όπλα, κάνουν πραγματικότητα αυτές τις μέρες οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Μετά την 5η δοκιμή πυραύλου την Τρίτη (25/1) ακολούθησε ακόμη μια, η 6η κατά σειρά μέσα στον Ιανουάριο.

Όπως μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας της Νότιας Κορέας, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο άγνωστου τύπου προς την κατεύθυνση της θάλασσας, ανατολικά της κορεατικής χερσονήσου.

Όλες οι προηγούμενες δοκιμές ήταν ενός νέου τύπου πυραύλου που σύμφωνα με τους Ιάπωνες και τους Νοτιοκορέατες είναι υπερηχητικός. Μάλιστα, μπροστά σ’ αυτή την εξέλιξη η Ιαπωνία αποφάσισε να αναπτύξει ένα ξεχωριστό σύστημα άμυνας που σύμφωνα με τους αρμόδιους θα μπορέσει να προφυλάξει στρατηγικούς στόχους σε περίπτωση επίθεσης με υπερηχητικούς πυραύλους, οι οποίοι ως επί το πλείστον είναι πολύ δύσκολο να αναχαιτιστούν.

Πρόσφατα, δε, οι ΗΠΑ διαβεβαίωσαν τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία πως η συνεργασία τους συνεχίζεται με τους Αμερικανούς να επαναλαμβάνουν πως θα υποστηρίξουν την άμυνα της Νότιας Κορέας.

Από τη μεριά της, η Βόρεια Κορέα υπερασπίζεται τις πράξεις της. Επικαλέστηκε το δικαίωμά της στη νόμιμη άμυνα και κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ότι προχωρούν σε εσκεμμένη κλιμάκωση επιβάλλοντας νέες κυρώσεις, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, το KCNA, επικαλούμενο το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Η πρόσφατη ανάπτυξη «όπλου νέου τύπου» εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Βόρειας Κορέας να εκσυγχρονίσει την εθνική της άμυνα, ενώ δεν έχει στόχο κάποια συγκεκριμένη χώρα, ούτε βλάπτει την ασφάλεια των γειτόνων της, υποστήριξε εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού Υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με τη δήλωση που μεταδόθηκε από το KCNA.

Πηγή: newsbeast.gr