Την πλάτη στις κάλπες γύρισαν στον δεύτερο κύκλο των βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας τόσο οι ψηφοφόροι της παράταξης Μακρόν, όσο και οι ψηφοφόροι της παράταξης Μελανσόν στη μεγάλη τους πλειονότητα.

Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Harris περίπου οκτώ στους δέκα, αρνήθηκαν στο δεύτερο γύρο να ψηφίσουν υποψήφιο του ακροδεξιού κόμματος της Λεπέν, όταν ο δικός τους υποψήφιος δεν είχε προκριθεί. Σχεδόν οι μισοί εξ αυτών προτίμησαν ωστόσο την αποχή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Monde, αυτοί που στον πρώτο γύρο ψήφισαν υπέρ της αριστερής συμμαχίας του Μελανσόν και στον δεύτερο γύρο έπρεπε να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα υποψήφιο της παράταξης του Εμανουέλ Μακρόν και ένα της Λεπέν, προτίμησαν, σε ποσοστό 45% την οδό της αποχής. Το 31%, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ψήφισε υπέρ της παράταξης Μακρόν, ενώ ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό, το 24% , προτίμησε την ψήφο στην Λεπέν.

Αντίστοιχα αυτοί οι οποίοι στον πρώτο γύρο ψήφισαν υπέρ της παράταξης Μακρόν και στον δεύτερο γύρο έπρεπε να επιλέξουν ανάμεσα σε υποψήφιους του Μελανσόν και της Μαρίν Λεπέν, προτίμησαν, σε ποσοστό 48% την αποχή, έναντι 34% που προτίμησε τον υποψήφιο του Ζαν-Λικ Μελανσόν και 18% που προτίμησε τον υποψήφιο της Λεπέν.

Επίσης από τις 108 εκλογικές περιφέρειες που μονομαχήσαν οι παρατάξεις Μακρόν και Λεπέν, η τελευταία κέρδισε τις 62, ενώ στις 62 περιφέρειες που αναμετρήθηκαν υποψήφιοι του Μελανσόν και της Λεπέν η ακροδεξιά κέρδισε τις 33.

Πηγή: newsbeast.gr