Με τις τοποθετήσεις των εισηγητών και των ειδικών αγορητών των κομμάτων ξεκίνησε η συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας» στην Ολομέλεια της Βουλής.

Υπέρ του σχεδίου νόμου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων τάχθηκε η ΝΔ. Το καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ενώ ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 επιφυλάχθηκαν για την τελική τοποθέτησή τους στην σημερινή συνεδρίαση στην Ολομέλεια.

Στο νομοσχέδιο έχουν κατατεθεί μέχρι τώρα τρεις υπουργικές τροπολογίες και δύο βουλευτικές. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Η πρώτη υπουργική τροπολογία αφορά τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης λόγω αύξησης ενεργειακού κόστους, το γνωστό ως Fuel Pass 2, και με το οποίο παρέχεται νέα ενίσχυση του κράτους προς τους πολίτες, που έχει ως σκοπό την κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2022.

Η δεύτερη υπουργική τροπολογία αφορά ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας και Τουρισμού για την τρίμηνη παράταση συμβάσεων εργασίας ΚΕΘΕΑ που υπηρετούν στην Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης και Τηλεσυμβουλευτικής, την παράταση ισχύος συμβάσεων πρόσθετων μέσων με παρόχους του ΕΟΠΥΥ, την παράταση του άρθρου 11 του ν. 4764/20 για τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, του διοικητικού προσωπικού των εκπαιδευτικών μονάδων του Υπουργείου Τουρισμού και την παράταση της διάταξης για το μεικτό κέρδος και ρύθμιση σχετικά με την απασχόληση πολιτών τρίτων χωρών

Η τρίτη, υπουργική τροπολογία ρυθμίζει επίσης θέματα του Υπουργείου Υγείας όπως: εγγραφή των πολιτών στον προσωπικό ιατρό, μέσω των φαρμακείων, θεσμοθέτηση του Εθνικού Συστήματος Τραύματος έσοδα νοσοκομείων από τη διεξαγωγή βιοϊατρικής έρευνας, στελέχωση των Κινητών Ομάδων Υγείας, ηλεκτρονική εγγραφή υποψηφίων για πρόσληψη ως επικουρικού προσωπικού, πλήρωση θέσης προϊσταμένου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, υπολογισμός των καταβολών των αμοιβών του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία καθώς και ρυθμίσεις για την προστασία πασχόντων από ψυχικές παθήσεις .

Παράλληλα, έχουν κατατεθεί μία τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την μισθολογική αποκατάσταση των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Philos II» και μία τροπολογία από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ σχετικά με τον «Χαρακτηρισμό της Κέρκυρας ως άγονη και προβληματική περιοχή Α΄ Κατηγορίας, λόγω κοινωνικών, γεωγραφικών και συγκοινωνιακών συνθηκών».

Πηγή: newsbeast.gr