Η υγειονομική αρχή της Βραζιλίας, Anvisa, ανακοίνωσε πως δύο Βραζιλιάνοι βρέθηκαν θετικοί στη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού. Είναι οι πρώτες περιπτώσεις στη χώρα, αλλά και στη Νότια Αμερική όπου εμφανίζεται η παραλλαγή του ιού.

Τα πρόσωπα που μολύνθηκαν είναι ένας άνδρας που επέστρεψε στο Σάο Πάουλο από τη Νότια Αφρική καθώς και η συζυγός του, η οποία όμως, δεν έκανε το ταξίδι μαζί του.

«Η πολιτειακή γραμματεία Υγείας του Σαν Πάουλο επιβεβαίωσε την Τρίτη (30/11) τα δύο πρώτα εισαγόμενα κρούσματα της νέας παραλλαγής Όμικρον του νέου κορονοϊού στη Βραζιλία. Η επιβεβαίωση έγινε μετά την αλληλούχηση του γονιδιώματος», διευκρίνισαν οι πολιτειακές αρχές σε δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα.

Τώρα, έχει σημάνει συναγερμός για την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον. Αυτό γιατί ο άνδρας προσγειώθηκε με την πτήση του από τη Νότια Αφρική στο αεροδρόμιο Γκουαρούλιος του Σάο Πάουλο στις 23 Νοεμβρίου έχοντας αρνητικό τεστ. Τόσο εκείνος όσο και η σύζυγός του σκόπευαν να κάνουν ένα διαφορετικό ταξίδι και τα νέα τεστ έδειξαν πως νοσούν με τη μετάλλαξη Όμικρον. Η Βραζιλία έθεσε περιορισμούς στις πτήσεις από τη Νότια Αφρική και άλλες πέντε αφρικάνικες χώρες την περασμένη Παρασκευή (24/11) μια μέρα μετά την επιστροφή του άνδρα στη χώρα .

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας της πολιτείας του Σάο Πάουλο, Ζαν Γκόρινσταϊν, ο άνδρας και η γυναίκα είναι ιεραπόστολοι. Επίσης, ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Brasil πως δεν είχαν πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Πηγή: newsbeast.gr