Στη Βραζιλία δύο αδέρφια ομολόγησαν στην αστυνομία ότι δολοφόνησαν τον αγνοούμενο Βρετανό δημοσιογράφο Ντομ Φίλιπς, τον οποίο στη συνέχεια διαμέλισαν. Η είδηση μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά κανάλια CNN Brasil και Band News, ενώ η ομοσπονδιακή αστυνομία δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι ύποπτοι είναι ένας ψαράς, ο Αμαρίλντο ντα Κόστα ή «Πελάντο» και ο αδελφός του Οσένεϊ ντα Κόστα ή «Ντος Σάντος», 41 ετών.

Ο Αμαρίλντο συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα για κατηγορίες που σχετίζονταν με κατοχή παράνομων όπλων και τέθηκε υπό κράτηση μέχρι να ερευνήσει η αστυνομία την ανάμιξή του στην υπόθεση της εξαφάνισης των δύο ανδρών. Ο Οσένεϊ συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης. Η οικογένειά τους επιμένει ότι δεν έπαιξαν κανέναν ρόλο στην υπόθεση αυτή.

«Ο δημοσιογράφος ήταν αντιπαθής»

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου είπε ότι ο Ντομ Φίλιπς ήταν «αντιπαθής» στην περιοχή επειδή έκανε ρεπορτάζ για τις παράνομες εξορύξεις και το περιβάλλον. «Σε αυτήν την πολύ απομονωμένη περιοχή, πολλοί άνθρωποι δεν τον συμπαθούσαν. Θα έπρεπε να διπλασιάσει τις προφυλάξεις του (…) Εκεί πέρα, υπάρχουν πειρατές στον ποταμό, δεν είναι συνετό να κυκλοφορείς εκεί άοπλος», είπε ο Μπολσονάρου σε αυτήν τη συνέντευξη στο κανάλι της Νέντα Νάγκλε στο YouTube.

Εξαφάνιση των Μπρούνο Περέιρα και

«Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι, αν έχουν σκοτωθεί, τα πτώματά τους είναι στο νερό. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν θα μείνουν πολλά πράγματα, θα τους φάνε τα ψάρια, δεν ξέρω αν υπάρχουν πιράνχα στην περιοχή», πρόσθεσε.

Σημειώνεται, ότι ο 57χρονος δημοσιογράφος Ντομ Φίλιπς είχε εξαφανιστεί μαζί με τον φίλο, οδηγό στη περιοχή και ειδικό σε θέματα ιθαγενών Μπρούνο Περέιρα. Ο 57χρονος και ο 41χρονος θεάθηκαν για τελευταία φορά στις 5 Ιουνίου, ενώ επέστρεφαν με πλοιάριο στην Αταλάγια του Ντόρτε, κοντά στα σύνορα με το Περού και την Κολομβία. Η περιοχή όπου εξαφανίστηκαν τα ίχνη τους, η κοιλάδα του ποταμού Γιαβαρί, θεωρείται επικίνδυνη, καθώς εκεί δρουν λαθρέμποροι ναρκωτικών και άλλοι που επιδίδονται σε παράνομες δραστηριότητες στο τροπικό δάσος (υλοτομία, εξορύξεις κλπ).

Πηγή: newsbeast.gr