Αδιαθεσία αισθάνθηκε χθες ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, με αποτέλεσμα να εισαχθεί το βράδυ σε στρατιωτικό νοσοκομείο στην Μπραζίλια για να υποβληθεί σε εξετάσεις, όπως μετέδωσαν βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης.

Ο 67χρονος Μπολσονάρου είχε υποστεί τραυματισμό με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του το 2018 και, έκτοτε, έχει συνεχώς προβλήματα στο γαστρεντερικό του σύστημα. Χθες μάλιστα απουσίασε από προεκλογική συγκέντρωση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

«Είμαι σίγουρος ότι ο πρόεδρος πάει καλά, υποβλήθηκε σε κάποιες εξετάσεις, γι’ αυτό δεν είναι εδώ», εξήγησε ο πρόεδρος του κόμματος, ο βουλευτής Μάρκους Περέιρα.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1, η Πρώτη Κυρία Μισέλ Μπολσονάρου πήγε στη συγκέντρωση και διαβεβαίωσε ότι ο σύζυγός της «πάει καλά», ενώ ο υπουργός Επικοινωνίας Φάμπιου Φαρία μίλησε για «αδιαθεσία».

Ο ακροδεξιός πρόεδρος μπήκε στο νοσοκομείο τον Ιούλιο και τον Ιανουάριο, για προβλήματα στο εντερικό του σύστημα. Έχει υποβληθεί σε αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις μετά την επίθεση εναντίον του το 2018.

Πηγή: newsbeast.gr