Χιλιάδες σκαθάρια έχουν κατακλύσει σπίτια στο χωριό Μετόχι της Δυτικής Αχαΐας, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους. Τα σκαθάρια έκαναν την εμφάνισή τους, πριν δυο ημέρες, στο πρώτο σπίτι που βρίσκεται κοντά στη λίμνη – έλος Λάμια της Στροφυλιάς και δυο ημέρες μετά, προχώρησαν  σε ακόμα επτά σπίτια και όπως λέει στο thebest.gr o αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας Κώστας Ταπεινός.

«Προχωρούν προς το χωριό του Μετοχίου πάρα πολύ γρήγορα, “καταλαμβάνοντας” ένα-ένα τα σπίτια» λέει χαρακτηριστικά.

Τα σκαθάρια κάνουν την εμφάνισή τους και κινούνται κυρίως της απογευματινές ώρες, όταν πέφτει ο ήλιος. «Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο φαινόμενο, είναι ό,τι πιο περίεργο έχουμε συναντήσει» τονίζει ο κ. Ταπεινός. «Ενημερωθήκαμε άμεσα, από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε να συμβαίνει, ακολουθήσαμε την πορεία τους και οδηγηθήκαμε στη Λάμια, ωστόσο εκεί τα νερά είναι καθαρά και η λίμνη δεν είναι κοντά στα δέντρα της Στροφύλιας, έτσι δεν ξέρουμε τι είναι και από πού προέρχονται».

Οι κάτοικοι του Μετοχίου έχουν θορυβηθεί και δεν πιστεύουν στα μάτια τους. Ο κ. Ταπεινος λέει ότι τα σκαθάρια δεν προκαλούν ζημιές ούτε στα σπίτια ούτε στις γύρω καλλιέργειες και μέχρι στιγμής οι κάτοικοι για να μπορέσουν να μείνουν στα σπίτια τους ψεκάζουν με εντομοκτόνα, που όμως δεν επαρκούν.

«Από την πρώτη στιγμή, ήρθαμε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας και αναμένουμε εντός της ημέρας, κλιμάκιο που θα εξετάσει το φαινόμενο για να μπορέσουμε να έχουμε απάντηση στο ερώτημα, από πού προέρχονται και στη συνέχεια να προχωρήσει η Περιφέρεια σε ψεκασμούς. Δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις, το φαινόμενο εξαπλώνεται ταχύτατα» καταλήγει.

Πηγή: newsbeast.gr