Δεν θα ασκηθούν διώξεις τελικά σε δύο νεαρούς που είχαν εξυβρίσει τόσο τον πρίγκιπα Άντριου, όσο και τη μοναρχία της Βρετανίας, με αφορμή τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Συγκεκριμένα, οι εισαγγελικές αρχές της Σκωτίας ανακοίνωσαν ότι δεν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις, αφού επιτέθηκαν φραστικά στον πρίγκιπα Άντριου και στη μοναρχία μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, τον Σεπτέμβριο.

Ένας 22χρονος είχε συλληφθεί επειδή εξύβρισε τον Άντριου κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης πομπής, στις 12 Σεπτεμβρίου. Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, διακρίνεται ο νεαρός να επιτίθεται στον πρίγκιπα, ο οποίος κατέβαλε πολλά εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ για να αποφύγει μια δίκη για σεξουαλική κακοποίηση. Στη συνέχεια αστυνομικοί τον βγάζουν βίαια από το πλήθος και τον απομακρύνουν.

«Έπειτα από προσεκτική και πλήρη εξέταση όλων των γεγονότων και των συνθηκών, η υπόθεση αντιμετωπίστηκε έτσι ώστε να δοθεί μια εναλλακτική λύση αντί της ποινικής δίωξης» ανέφερε η εισαγγελία, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποια είναι αυτή η «εναλλακτική».

Την προηγούμενη ημέρα, μια γυναίκα, επίσης 22 ετών, συνελήφθη επειδή έκανε μια αντιμοναρχική χειρονομία κοντά στον καθεδρικό του Αγίου Αιγιδίου, όπου είχε τεθεί σε προσκύνημα η σορός της βασίλισσας προτού μεταφερθεί στο Λονδίνο. Και σε αυτήν την περίπτωση δεν θα ασκηθεί δίωξη, όμως η εισαγγελία ανέφερε ότι διατηρεί το δικαίωμα να προσφύγει εναντίον της νεαρής γυναίκας «εφόσον κρίνει ότι αυτό είναι προς το δημόσιο συμφέρον».

Πηγή: newsbeast.gr