Επιστρέφουν, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι δεξιώσεις που γίνονται στους κήπους των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ. Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει αναγκαστεί λόγω θεμάτων κινητικότητας να περιορίσει τις δημόσιες υποχρεώσεις της και το Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι μέλη της βασιλικής οικογένειας θα την εκπροσωπούν στα πάρτι στους βασιλικούς κήπους, έναν ετήσιο θεσμό που επιστρέφει φέτος.

Παραδοσιακά η βασίλισσα διοργανώνει ετησίως τρεις δεξιώσεις στους κήπους της κατοικίας της στο κεντρικό Λονδίνο κι άλλο ένα στο παλάτι του Χόλιρουντ Χάουζ, την κατοικία της στο Εδιμβούργο, αλλά αυτά είχαν ακυρωθεί για δύο χρόνια λόγω των μέτρων για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Τα garden parties στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ θα γίνουν αυτόν τον μήνα, τον Μάιο, και στην Σκωτία τον Ιούνιο.

«Η Αυτής Μεγαλειότης Η Βασίλισσα θα εκπροσωπηθεί από άλλα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας στα φετεινά garden parties» διευκρινίζει το γραφείο της στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία σημειώνει ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές «εν ευθέτω χρόνω».

Δεξίωση στο Μπάκιγχαμ

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις αρχές Ιουνίου –από τις 2 ως τις 5 Ιουνίου– θα διοργανωθεί επίσης ένα τετραήμερο εορταστικών εκδηλώσεων σε πανεθνικό επίπεδο για τα 70 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στον βρετανικό θρόνο.

Την περασμένη εβδομάδα η βασίλισσα εμφανίστηκε σε πολύ καλή κατάσταση, με ένα πλατύ χαμόγελο και ποζάροντας χωρίς μπαστούνι, κατά την υποδοχή του προέδρου της Ελβετίας στο Κάστρο του Ουίνδσορ, σε μια καθησυχαστική εικόνα όσον αφορά την υγεία της.

Έπειτα από σύντομη νοσηλεία της τον Οκτώβριο, οι δημόσιες εμφανίσεις της βασίλισσας Ελισάβετ έχουν γίνει εξαιρετικά σπάνιες, μολονότι συνεχίζει να αναλαμβάνει «ελαφριά καθήκοντα» τις περισσότερες φορές μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στις 29 Μαρτίου παρευρέθηκε στο Αββαείο του Ουέστμινστερ σε επιμνημόσυνη ακολουθία για τον εκλιπόντα σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος απεβίωσε πέρυσι. Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη δημόσια εμφάνισή της εδώ και μήνες.

Σύμφωνα με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, η βασίλισσα Ελισάβετ ελπίζει ότι θα μπορέσει να παρευρεθεί την Τρίτη στην τελετή έναρξης του βρετανικού κοινοβουλίου, ένα ετήσιο ραντεβού από το οποίο δεν έχει λείψει παρά δύο φορές στα 70 χρόνια της βασιλείας της.

Πηγή: newsbeast.gr