Τις αμυντικές της δαπάνες κατά 1,21 δισ. δολάρια για να αποφευχθούν μειώσεις στο πλαίσιο της πορείας του πληθωρισμού μέσα στην επόμενη διετία αναμένεται να αυξήσει η Βρετανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph.

Ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ αναμένεται να ανακοινώσει μία αύξηση στον προϋπολογισμό του την άνοιξη, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι ειδικοί σε θέματα άμυνας εκτιμούν ότι ο προϋπολογισμός του υπουργείου Άμυνας για την περίοδο 2024/25 θα πρέπει να αυξηθεί στα 50,1 δισεκατομμύρια λίρες (60,39 δισεκατομμύρια δολάρια) από το σημερινό επίπεδο δαπανών των 48,6 δισεκατομμυρίων λιρών (58.58 δισεκατομμυρίων δολαρίων), προκειμένου να αποφευχθούν κινήσεις αναπροσαρμογής του πληθωρισμού, που παραμένει σε ποσοστό άνω του 10%.

Ο Χαντ δήλωσε τον προηγούμενο μήνα ότι η κυβέρνηση αναγνώρισε την ανάγκη αύξησης των αμυντικών δαπανών και επιβεβαίωσε ότι θα διατηρήσει τον αμυντικό προϋπολογισμό σε ποσοστό τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ, όπως προβλέπεται από τη δέσμευση του Λονδίνου στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Πηγή: newsbeast.gr