Αν προκύψουν αποδείξεις ότι παραβιάστηκε ο νόμος τότε η αστυνομία θα αναλάβει την έρευνα για τα χριστουγεννιάτικα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσου καραντίνας λόγω κορονοϊού που έχουν προκαλέσει σάλο αλλά και την παραίτηση της πρώην εκπρόσωπου του Μπόρις Τζόνσον, Αλέγκρα Στράτον.

Ο Βρετανός υφυπουργός Μάικλ Έλις είπε σήμερα Πέμπτη (9/12), σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η έρευνα, η οποία ανακοινώθηκε χθες Τετάρτη από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, θα εξετάσει τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ που οργανώθηκαν στις 27 Νοεμβρίου και στις 18 Δεκεμβρίου καθώς και μια συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας στις 10 Δεκεμβρίου.

«Αν στη διάρκεια της έρευνας προκύψουν αποδείξεις για συμπεριφορές εν δυνάμει ποινικά κολάσιμες, η υπόθεση θα παραπεμφθεί στην αστυνομία και η κυβερνητική έρευνα πιθανόν να σταματήσει», είπε ο Έλις στους βουλευτές.

Χθες η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι δεν θα ξεκινήσει έρευνα για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή που φέρεται ότι οργανώθηκε πέρυσι στην Ντάουνινγκ Στριτ, λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Παρά την άφθονη «αλληλογραφία» που έλαβε για την υπόθεση αυτή, η αστυνομία ανέφερε ότι «λόγω έλλειψης αποδείξεων» δεν θα ξεκινήσει σε αυτό το στάδιο έρευνα τηρώντας την πολιτική της «να μην ερευνά αναδρομικά τις παραβιάσεις αυτών των κανόνων».

Τα αστεία δεν συνιστούν αποδείξεις παραβίασης των κανόνων

Η «αλληλογραφία» και το βίντεο που δείχνει τους συμβούλους της Ντάουνινγκ Στριτ να αστειεύονται για το θέμα «δεν συνιστούν αποδείξεις παραβίασης των κανόνων», συνεχίζει η ανακοίνωση, υπενθυμίζοντας ότι έγιναν πολλές συγκεντρώσεις στην πρωθυπουργική κατοικία τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2020.

Ταυτόχρονα χθες, ο Τζόνσον ζήτησε συγγνώμη ενώπιον του κοινοβουλίου ενώ η σύμβουλός του, η Αλέγκρα Στράτον, υπέβαλε την παραίτησή της. Στο βίντεο, που προκάλεσε πολιτική θύελλα, η Στράτον και άλλοι συνεργάτες του Τζόνσον αστειεύονταν για το χριστουγεννιάτικο πάρτι που οργανώθηκε, μολονότι απαγορεύονταν οι συναθροίσεις στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πηγή: newsbeast.gr