Η “Βρετανία καταδίκασε σήμερα την “αποτρόπαια” επίθεση στο ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού, την επομένη της συμφωνίας που υπογράφηκε από τη Ρωσία και την Ουκρανία προκειμένου να επαναληφθούν οι εξαγωγές σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

«Είναι απολύτως φρικτό ότι μόλις μια μέρα μετά τη συμφωνία αυτή», ο Ρώσος πρόεδρος “Βλαντίμιρ Πούτιν εξαπέλυσε μια εντελώς αδικαιολόγητη επίθεση κατά της Οδησσού», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας.

«Αυτό δείχνει ότι δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε ούτε λέξη από αυτά που λέει» πρόσθεσε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της στο πλαίσιο της εκστρατείας της για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον, «και πρέπει να εργαστούμε επειγόντως με τους διεθνείς μας εταίρους για την εξεύρεση ενός άλλου τρόπου ώστε να εξαχθούν τα σιτηρά από την Ουκρανία χωρίς να εμπλακεί η Ρωσία και οι υποσχέσεις της που δεν τηρεί».

Τα μέλη του βρετανικού Συντηρητικού κόμματος αναμένεται να ψηφίσουν στις 5 Σεπτεμβρίου για να οριστεί ποιος – η Λιζ Τρας ή ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ – θα είναι ο επόμενος αρχηγός της κυβέρνησης.

Πηγή: newsbeast.gr