Να παραμείνει στην εξουσία και στην κυβέρνηση «μάχεται» ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον παρά τις παραιτήσεις στελεχών του που έχουν πάρει τη μορφή καταιγίδας τις τελευταίες ώρες.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε σήμερα την αποφασιστικότητά του να «συνεχίσει» τη θητεία του, παρά τη χιονοστιβάδα των παραιτήσεων οι οποίες τον αποδυναμώνουν με φόντο μια διαδοχή σκανδάλων.

«Η δουλειά ενός πρωθυπουργού σε δύσκολες συνθήκες, όταν του έχει ανατεθεί μια κολοσσιαία εντολή, είναι να συνεχίσει»

«Θα συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε τη θητεία που μου ανατέθηκε» υπογράμμισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης στη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνεδρίασης των ερωτήσεων στο κοινοβούλιο, που ήταν ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη. «Η δουλειά ενός πρωθυπουργού σε δύσκολες συνθήκες, όταν του έχει ανατεθεί μια κολοσσιαία εντολή, είναι να συνεχίσει και αυτό είναι που θα κάνω», πρόσθεσε ο Μπόρις Τζόνσον σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μπόρις Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε ακόμη στους βουλευτές ότι η οικονομία αντιμετωπίζει δύσκολους καιρούς και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αντιπροσωπεύει το χειρότερο πόλεμο στην Ευρώπη εδώ και 80 χρόνια.

«Αυτή είναι ακριβώς η στιγμή που περιμένεις από μια κυβέρνηση να συνεχίσει τη δουλειά της, όχι να φύγει, να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της», είπε ο Τζόνσον μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο.

«Απεχθάνομαι το bullying»

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ανέφερε ακόμη πως απεχθάνεται το bullying και την κατάχρηση εξουσίας, όταν ερωτήθηκε γιατί προήγαγε ένα συντηρητικό βουλευτή έπειτα από κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση που είχαν διατυπωθεί σε βάρος του.

Εκπρόσωπος του Τζόνσον είχε δηλώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως ο Τζόνσον γνώριζε για μερικούς ισχυρισμούς που είχαν διατυπωθεί εναντίον του πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Συντηρητικών Κρις Πίντσερ, ο οποίος διαγράφηκε την περασμένη εβδομάδα από το κόμμα.

«Απεχθάνομαι το bullying και την κατάχρηση εξουσίας παντού όπου γίνεται, σ’ αυτό το κόμμα ή σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα», είπε ο Τζόνσον στο κοινοβούλιο, όταν ερωτήθηκε γιατί ο Πίντσερ προήχθη στη θέση αυτή.

Μπόρις Τζόνσον

Πηγή: newsbeast.gr