Μόνο το 12% των Βρετανών αναμένει ότι η Λιζ Τρας, η οποία αναμένεται τη Δευτέρα να ανακηρυχθεί νικήτρια του διαγωνισμού για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, θα είναι καλή ή σπουδαία πρωθυπουργός, ενώ το 52% αναμένει ότι θα είναι κακή ή τρομερή, σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov.

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων διαπίστωσε ότι οι Βρετανοί είναι διχασμένοι ως προς το αν η Τρας, η οποία είναι σήμερα υπουργός Εξωτερικών, θα ήταν καλύτερη πρωθυπουργός από τον προκάτοχό της Μπόρις Τζόνσον, αλλά τείνουν να πιστεύουν ότι θα ήταν χειρότερη από κάθε άλλον πρωθυπουργό από την εποχή της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Όσον αφορά τον Τζόνσον, μόνο το 22% των Βρετανών θεωρεί ότι η κληρονομιά του ως ηγέτη είναι καλή ή σπουδαία, ενώ το 55% αξιολογεί τη θητεία του στην ηγεσία ως κακή ή τρομερή, σύμφωνα με το YouGov.

Η Τρας διατηρεί σταθερά μεγάλο προβάδισμα έναντι του αντιπάλου της πρώην ΥΠΟΙΚ Ρίσι Σουνάκ σε δημοσκοπήσεις μεταξύ των μελών των Τόρις ενόψει της ανακοίνωσης του νικητή της ψηφοφορίας από το κόμμα τη Δευτέρα. Όποιος κερδίσει τους περισσότερους ψήφους για την ηγεσία του κόμματος θα γίνει πρωθυπουργός.

Η YouGov συνέλεξε τις απαντήσεις της από δύο ξεχωριστές έρευνες, μία σε 1.651 ενήλικες μεταξύ 29-30 Αυγούστου και μία άλλη σε 1.708 ενήλικες από 24-25 Αυγούστου

Πηγή: newsbeast.gr