Θέση μετά το σάλο αντιδράσεων που έχει ξεσπάσει για το πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown παίρνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησής του Ντόμινικ Ράαμπ. Αφορμή του ξεσπάσματός του ήταν τα σχόλια για τη φωτογραφία που δείχνει τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον με περισσότερους από 12 ανθρώπους να πίνουν κρασί στον κήπο της κατοικίας του.

Η φωτογραφία, η οποία δημοσιεύτηκε από την βρετανική εφημερίδα Guardian, δείχνει τον Μπόρις Τζόνσον μαζί με την σύζυγό του Κάρι, η οποία φαίνεται να κρατάει στην αγκαλιά της τον τότε νεογέννητο γιο τους, και άλλους δύο ανθρώπους να κάθονται σε τραπέζι με τυριά και κρασί σε βεράντα του κήπου της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Η Ντάουνινγκ Στριτ χρησιμοποιεί τον κήπο αυτόν ως χώρο εργασίας» υπογράμμισε ο Ντόμινικ Ράαμπ στον ραδιοσταθμό Times Radio. «Αυτό δεν αντιβαίνει στους κανονισμούς», πρόσθεσε ο Ράαμπ όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι αυτό κατατάσσεται στα πάρτι» υπογράμμισε επίσης ο Ράαμπ, για να προσθέσει: «Δεν πιστεύω ότι ήταν πάρτι».

Σε σχέση με την πανδημία ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης απάντησε επίσης σήμερα ότι δεν μπορεί να δώσει εγγυήσεις σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση θα επιβάλει περαιτέρω περιοριστικά μέτρα πριν από τα Χριστούγεννα για να τεθεί υπό έλεγχο η εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

«Απλώς δεν μπορώ να δώσω εγγυήσεις» δήλωσε ο Ράαμπ στο δίκτυο Sky News, υπογραμμίζοντας ότι οι υπουργοί θα συνεχίσουν να εξετάζουν τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διευκρίνισε επίσης στις δηλώσεις που έκανε στον Times Radio ότι 12 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την παραλλαγή Όμικρον του νέου κορονοϊού και ότι 104 προσβληθέντες από το παραλλαγμένο αυτό στέλεχος νοσηλεύονται με COVID-19 αυτήν την στιγμή.

Πηγή: newsbeast.gr