Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Μπεν Γουάλας, δήλωσε ότι υποστηρίζει τη Λιζ Τρας στην κούρσα για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία των Συντηρητικών και στην πρωθυπουργία, ενισχύοντας την υποψηφιότητα της υπουργού Εξωτερικών, η οποία θεωρείται το φαβορί έναντι του αντιπάλου της Ρίσι Σούνακ.

Η Τρας είναι «αυθεντική» και «μιλάει ευθέως» και θα μπορεί να κάνει τη δουλειά από την πρώτη ημέρα, δήλωσε ο Γουάλας, ο οποίος θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή μέλη της βρετανικής κυβέρνησης και ήταν επίσης ένα από τα φαβορί για την αντικατάσταση του Μπόρις Τζόνσον προτού δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία των Τόρις και την πρωθυπουργία.

«Ήμουν μαζί της σε υπουργικά συμβούλια, διμερείς συναντήσεις και διεθνείς συνόδους κορυφής. Πατάει στα πόδια της. Πάνω από όλα, μιλάει ευθέως και εννοεί αυτό που λέει» έγραψε ο Γουάλας στην εφημερίδα Times.

Η Τρας αντιμετωπίζει στην κούρσα διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον για την ηγεσία των Τόρις και την πρωθυπουργία τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σούνακ. Η «μονομαχία» των δύο αντιπάλων σηματοδοτείται, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από συγκρούσεις για τη φορολογία και τις δαπάνες.

Η Τρας προηγείται στις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται μεταξύ των μελών του Συντηρητικού Κόμματος, τα οποία θα αποφασίσουν εν τέλει τον νικητή της διαδικασίας αυτής έπειτα από εβδομάδες ψηφοφοριών στις 5 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: newsbeast.gr