Ο Archie Battersbee, το 12χρονο αγόρι του οποίου οι γονείς έδωσαν μια μακροχρόνια δικαστική μάχη για να αποτρέψουν την αφαίρεση της θεραπείας υποστήριξης ζωής, πέθανε, όπως δήλωσε η μητέρα του έξω από το νοσοκομείο του Βασιλικού Λονδίνου.

Σ’υμφωνα με το theguardian.com Οι γονείς του Archie, Hollie Dance και Paul Battersbee, υπέβαλαν τις τελευταίες ημέρες αιτήσεις στο ανώτατο δικαστήριο, το εφετείο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ECHR) για να τον μεταφέρουν σε ξενώνα για να έχει έναν αξιοπρεπή θάνατο.

Η τελευταία έκκληση προς το ΕΔΑΔ να παρέμβει απορρίφθηκε αργά την Παρασκευή, μετά την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου ότι πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο του Βασιλικού Λονδίνου στο Whitechapel, στο ανατολικό Λονδίνο.

Ο Άρτσι, ένας ταλαντούχος γυμναστής και λάτρης των μικτών πολεμικών τεχνών, βρισκόταν σε κώμα από τότε που υπέστη μια καταστροφική εγκεφαλική βλάβη στις 7 Απριλίου. Η μητέρα του, η οποία βρισκόταν σχεδόν συνεχώς στο κρεβάτι του από τότε, πιστεύει ότι ήταν αποτέλεσμα του πνιγμού του ενώ συμμετείχε σε μια viral πρόκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: newsbeast.gr