Πανικός επικρατεί στα νοσοκομεία της Βρετανίας με τους διαδρόμους στα επείγοντα να είναι γεμάτοι ασθενείς που περιμένουν στην ουρά έως και 13 ώρες, ώστε να δουν γιατρό. Σύμφωνα με την dailymail.co.uk οι καταγγελίες πληθαίνουν καθημερινά, ενώ χαρακτηριστικά βίντεο κυκλοφορούν στα social media.

Χαρακτηριστικά, εκπρόσωπος της οργάνωσης Silver Voices για τα δικαιώματα των ασθενών δήλωσε πως «αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη στον 21ο αιώνα» και πρόσθεσε ότι μέχρι οι ασθενείς να εξεταστούν στα Επείγοντα η κατάσταση της υγείας τους χειροτερεύει.

Μάλιστα, βουλευτές αλλά και προσωπικότητες από τον ιατρικό χώρο διαμαρτύρονται και τονίζουν πως για την κατάσταση φταίει το γεγονός ότι οι ασθενείς δεν έχουν την δυνατότητα να κλείσουν ένα δια ζώσης ραντεβού με τον οικογενειακό γιατρό τους.

Μέχρι στιγμής, ο κορονοϊός θεωρείται η κύρια αιτία έλλειψης οικογενειακών γιατρών στη Βρετανία, με αρκετούς να μην μπορούν να κλείσουν ούτε ένα ραντεβού, ακόμα και για απλές εξετάσεις.

Ο Μάθιου Όφορντ, βουλευτής του κυβερνητικού Συντηρητικού Κόμματος, είπε ότι «το ιατρείο του οικογενειακού γιατρού θα έπρεπε να είναι το πρώτο σημείο επαφής, έτσι ώστε οι ασθενείς να λαμβάνουν την πιο κατάλληλη θεραπεία έγκαιρα. Τα Επείγοντα σε ολόκληρη τη χώρα βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση και η κυβέρνηση δεν προσπαθεί καν να καταλάβει τον λόγο που αυτό συμβαίνει».

Επίσης, στοιχεία του NHS που δόθηκαν στην δημοσιότητα κατέδειξαν πως τον Απρίλιο 24.138 άνθρωποι αναγκάστηκαν να περιμένουν για πάνω από 12 ώρες στα Επείγοντα των δημόσιων νοσοκομείων, δηλαδή, τρεις φορές περισσότερο από τον στόχο του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Πηγή: newsbeast.gr