Δεν έχει τέλος το μπαράζ αποχωρήσεων από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον. Ο κλοιός γύρω από τον βρετανό πρωθυπουργό στενεύει ενώ ακόμη δύο μέχρι πρότινος στενοί του συνεργάτες ανακοίνωσαν πως τον αποχαιρετούν.

Ο υπουργός της Βρετανίας αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία Μπράντον Λιούις και η υφυπουργός Οικονομικών Έλεν Γουάτελι, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ανακοίνωσαν σήμερα, Πέμπτη (7/7) την παραίτησή τους.

Ήδη περισσότεροι από 40 υπουργοί, υφυπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης έχουν δηλώσει την παραίτησή τους από χθες, Τετάρτη καθώς συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον τρόπο που ο Μπόρις Τζόνσον διαχειρίστηκε ένα ακόμη σκάνδαλο στους κόλπους της κυβέρνησής του.

Μπόρις Τζόνσον

Στους διαφωνούντες υπουργούς πέταξε το γάντι ο Τζόνσον

Ανυποχώρητος παραμένει ο Μπόρις Τζόνσον και ανεβάσει τον πήχη στις επιθέσεις που δέχεται από μέλη της κυβέρνησης του, καθώς προκάλεσε τους υπουργούς που διαφωνούν μαζί του, να μονομαχήσουν για την ηγεσία των Συντηρητικών.

Ειδικότερα, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του ότι έχουν δύο επιλογές: είτε να επικεντρωθούν το καλοκαίρι στην επίλυση των οικονομικών ζητημάτων, είτε να συμμετάσχουν σε έναν «αγώνα για την εξουσία».

«Μου είπαν ότι ο πρωθυπουργός είναι ανυποχώρητος και δεν θα παραιτηθεί», ανέφερε μέσω του Twitter η πολιτική συντάκτρια του καναλιού, Ανούσκα Αστάνα.

«Οι πηγές μου λένε ότι είπε στους συναδέλφους του στο υπουργικό συμβούλιο ότι θα επικεντρωθούν είτε στην οικονομική ανάπτυξη είτε στο χάος μιας αναμέτρησης για την ηγεσία, και της συνακόλουθης πίεσης για τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών», σημείωσε.

Πηγή: newsbeast.gr