Ο αριθμός των αντισημιτικών περιστατικών στη Βρετανία έφθασε σε επίπεδο ρεκόρ τον περασμένο χρόνο, γεγονός στο οποίο συνέβαλε η αντίδραση στα βίαια επεισόδια στο Ισραήλ και στη Γάζα, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (10/2) το Community Security Trust (CST), ένα ίδρυμα που παρέχει στην εβραϊκή κοινότητα της Βρετανίας, η οποία αριθμεί περίπου 280.000 πολίτες, συμβουλευτικό έργο σε θέματα ασφαλείας.

Η ετήσια έκθεση του CST διαπίστωσε ότι μέσα στο 2021 καταγράφηκαν 2.255 αντισημιτικά επεισόδια, αύξηση 34% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

«Αυτά τα επίπεδα ρεκόρ του αντιεβραϊκού ρατσισμού, που κατήγγειλε η εβραϊκή κοινότητα στο CST και στην αστυνομία, δείχνουν πόσο δύσκολη ήταν η περασμένη χρονιά για τους εβραίους στη Βρετανία», δήλωσε ο επικεφαλής του CST, Μαρκ Γκάρντνερ.

Ο αριθμός των περιστατικών βίας κορυφώθηκε όταν αυξήθηκαν οι συγκρούσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και στους ένοπλους παλαιστίνιους, ανέφερε η έκθεση.

Τον περασμένο Μάιο καταγράφηκαν 661 περιστατικά αντισημιτισμού – ο υψηλότερος μηνιαίος απολογισμός – με άλλα 210 τον Ιούνιο.

Το CST ανακοίνωσε επίσης ότι αναφέρθηκαν και 176 βίαιες επιθέσεις, αύξηση 76% σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Η έκθεση αναφέρεται στις καταδίκες ενός αριθμού ανθρώπων για αδικήματα που συνδέονται με τον αντισημιτισμό, μεταξύ των οποίων και ενός άνδρα, ο οποίος φυλακίστηκε επειδή σύστησε μια νεοναζιστική οργάνωση η οποία ενθάρρυνε την «εξόντωση των εβραίων» και ενός άλλου ο οποίος είχε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ερασιτεχνικά βίντεο με αντισημιτικό περιεχόμενο.

«Οι στατιστικές αυτές είναι σοκαριστικές και μια ισχυρή υπενθύμιση ότι ο ρατσισμός του αντισημιτισμού δεν έχει εξαλειφθεί», δήλωσε από την πλευρά της η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ.

Πηγή: newsbeast.gr