Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ διαβεβαίωσε χθες Τρίτη (25/10) τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι μπορεί να υπολογίζει στην «ακλόνητη υποστήριξη» του Λονδίνου στο Κίεβο απέναντι στους Ρώσους εισβολείς, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα οι δύο ηγέτες.

Στην πρώτη του επικοινωνία με ηγέτη άλλης χώρας μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας της Βρετανίας, «ο Ρίσι Σούνακ συνομίλησε το απόγευμα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και υπογράμμισε την ακλόνητη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ο Ρίσι Σούνακ σημείωσε επίσης «τη σημασία του έργου του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας στην Ουκρανία για την διασφάλιση της πυρηνικής ασφάλειας και την παροχή διαφάνειας σχετικά με οποιαδήποτε παραπληροφόρηση».

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη να συνεχιστούν οι «πιέσεις σε βάρος του βάρβαρου καθεστώτος του Πούτιν», με τη μορφή οικονομικών κυρώσεων, ανέφερε εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού.

«Ο Πρόεδρος Ζελένσκι συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για τον διορισμό του και του ευχήθηκε ευτυχισμένο Diwali».

Ο Ρίσι Σούνακ τον ευχαρίστησε και οι δυο ηγέτες εξέφρασαν την επιθυμία να συναντηθούν σύντομα.

Πηγή: newsbeast.gr