Σάλος έχει ξεσπάσει στη Βρετανία, γιατί τη στιγμή οι εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν μαζικές κινητοποιήσεις ζητώντας αύξηση μισθών, η υπουργός Παιδείας σε δημόσια εμφάνιση φόρεσε ένα Rolex αξίας 11.000 ευρώ και ζήτησε από τους απεργούς να είναι «ρεαλιστές».

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, η Γκίλιαν Κίγκαν που εγκατέλειψε το σχολείο σε ηλικία 16 ετών, όμως έχει αναλάβει το υπουργείο Παιδείας, είναι μέλος των Συντηρητικών και αρέσκεται να κάνει επίδειξη πλούτου.

Σε συνέντευξη που έδωσε λοιπόν στο Sky News, χαρακτήρισε ως λυπηρό το γεγονός ότι το 85% των σχολείων στη χώρα είναι κλειστά και ισχυρίστηκε ότι οι αυξήσεις στους μισθούς θα τροφοδοτήσουν τον πληθωρισμό.

«Αυτό που δεν είναι ρεαλιστικό είναι να εξετάζουμε τον πληθωρισμό … Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε να τροφοδοτήσουμε τον πληθωρισμό με αυξήσεις μισθών που τον καταστρέφουν. Πρέπει να φροντίσουμε όλους τους τομείς στην οικονομία», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτές οι δηλώσεις σε συνδυασμό με το πανάκριβο αξεσουάρ της, έχουν ξεσηκώσει σοβαρές αντιδράσεις στη Βρετανία, ενώ το NEU, το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό συνδικάτο της Βρετανίας, ανέφερε πως «οι χαμηλές αμοιβές των εκπαιδευτικών έχουν ωθήσει πολλούς να εγκαταλείψουν το επάγγελμα».

Πηγή: newsbeast.gr