Στη βεβαίωση 650 παραβάσεων για μη χρήση μάσκας, 183 για μετακίνηση και 1 για λειτουργία καταστήματος προχώρησε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, χθες (26 Οκτωβρίου), κατά την τρίτη ημέρα των νέων περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στο λεκανοπέδιο λόγω κορονοϊού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε καφέ μπαρ στο Περιστέρι επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ γιατί μέσα στο κατάστημα υπήρχε μεγάλος αριθμός ορθίων θαμώνων, κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων.

Όπως επισημαίνουν οι Αρχές, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αρκουμανέας: Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα, πιθανόν πάνω από 1.000

Τους φόβους ότι πλέον μπορεί να περάσουμε από τον τριψήφιο σε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων, επιβεβαίωσε μιλώντας στον Realfm 97,8 ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Καταρχάς το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια έντονη αυξητική τάση. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε φτάσει πάνω από 900, μέσα στην εβδομάδα το πιο πιθανόν είναι να φτάσουμε σε τετραψήφιο αριθμό, πάνω από 1.000. Είναι αρκετά πιθανό να συμβεί σήμερα», είπε ο κ. Αρκουμανέας.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ ήταν το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, όταν καταγράφηκαν 935 κρούσματα, ενώ το αμέσως προηγούμενο ήταν την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου με 882 κρούσματα.

Πηγή: newsbeast.gr