Την επανάσταση στον χώρο του κλιματισμού φέρνει για μία ακόμη φορά η Daikin. Με το καινοτόμο και απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα ανάκτησης θερμότητας VRV 5 (Variable Refrigerant Volume), η Daikin προσφέρει την πιο ευέλικτη λύση κλιματισμού που εστιάζει στη μείωση των άμεσων αλλά και των έμμεσων εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Η Daikin, εξελίσσοντας ακόμα περισσότερο την τεχνολογία VRV, την οποία ανέπτυξε για πρώτη φορά πριν από 40 χρόνια, συνεχίζει σταθερά την πορεία της προς την απανθρακοποίηση και τη συνολικότερη προστασία του περιβάλλοντος. Η νέα πρωτοποριακή της λύση διαθέτει κορυφαία εποχιακή απόδοση, με αύξηση της τάξης του 13% σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά. Ειδική μνεία αξίζει να γίνει στο εξαιρετικά αποδοτικό σύστημα ανάκτησης θερμότητας 3 σωλήνων, το οποίο επιτρέπει την ταυτόχρονη ψύξη και θέρμανση και παρέχει ατομικό έλεγχο προσφέροντας σχεδόν δωρεάν ζέστη, μεταφέροντας θερμότητα από περιοχές, που απαιτούν ψύξη σε αυτές που χρειάζονται υψηλότερες θερμοκρασίες. 

Μεγάλο πλεονέκτημα των συστημάτων VRV της Daikin αποτελεί το γεγονός ότι δεν χρειάζονται αντλίες που καταναλώνουν ενέργεια, ενώ διαθέτουν μόνο δύο βήματα μεταφοράς ενέργειας (από τον αέρα στο ψυκτικό μέσο και αντίστροφα), ελαχιστοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τις απώλειες και ενισχύοντας περαιτέρω τη συνολική απόδοση του συστήματος.

Ένα επιμέρους χαρακτηριστικό που κάνει το VRV 5 Heat Recovery να ξεχωρίζει είναι ότι έχει κατασκευαστεί ειδικά για το χαμηλότερο δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη (GWP) ψυκτικό R-32. Το R-32 μεταφέρει θερμότητα πιο αποτελεσματικά από το R-410A, επιτρέποντας χαμηλότερη φόρτιση ψυκτικού ενώ παράλληλα έχει χαμηλότερο δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη (GWP), οδηγώντας σε μείωση των πιθανών άμεσων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα του συστήματος έως και 71% . Το R-32 υποστηρίζει επίσης την κυκλική οικονομία καθώς μπορεί εύκολα να ανακυκλωθεί.

Η βέλτιστη απόδοση που προσφέρει το VRV 5 Heat Recovery το καθιστά ιδανική λύση για έργα με θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που στοχεύουν στην απόκτηση περιβαλλοντικής διαπίστευσης BREEAM, LEED ή WELL, ενώ ο ιδιαίτερος σχεδιασμός και η ευελιξία του είναι κατάλληλη για μεγάλη ποικιλία κτιρίων.

Το καινοτόμο σύστημα της Daikin διαθέτει εκτεταμένο εύρος λειτουργίας θερμοκρασίας έως +46°C στην ψύξη και έως -20°C στη θέρμανση ενώ μπορεί να παρέχει εξωτερική στατική πίεση (ESP) έως και 78 Pascals (Pa), ώστε η μονάδα να μπορεί να εγκατασταθεί με αγωγούς στο εξωτερικό, σε μικρούς χώρους ή και πίσω από γρίλιες. Επιπλέον διαθέτει πέντε βαθμίδες χαμηλού ήχου έως 40 db(A) σε ηχητική πίεση που επιτρέπουν την εγκατάσταση σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πολεοδομικού σχεδιασμού, βελτιώνοντας περαιτέρω τα επίπεδα άνεσης.

Τέλος, πέραν της απλής και γρήγορης εγκατάστασης του εξοπλισμού, το σύστημα λειτουργεί με τον πιο άνετο και αποτελεσματικό τρόπο. Το mini BMS της Daikin, το έξυπνο Touch Manager, ενσωματώνει εύκολα τον έλεγχο κλιματισμού τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και εξ αποστάσεως, δίνοντας την ευκαιρία στους χειριστές να μπορούν να ελέγχουν τα συστήματα του κτιρίου από οποιαδήποτε τοποθεσία μέσω της οθόνης αφής, του Internet ή του Διαδικτύου.

Το VRV 5 Heat Recovery της Daikin, εύχρηστο και απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον, ήρθε για να κάνει τη διαφορά, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία, του πρωτοπόρου κατασκευαστή στα συστήματα κλιματισμού, με την πορεία προς τη βιωσιμότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Daikin Hellas στον παρακάτω σύνδεσμο:  daikin.gr/el_gr/product-group/vrv/vrv-5-heat-recovery.html l

Πηγή: newsbeast.gr