Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας γιορτάζει τα φετινά Χριστούγεννα με τη διοργάνωση μιας σειράς μοναδικών δράσεων με κεντρικό μήνυμα “Play! Create! Be Yourself!”

Το πρόγραμμα στηρίζεται στο ΥοΥο bench, ένα παγκάκι αλλά και ένα project που εμπνεύστηκε και σχεδίασε η Ροδάνθη Σεντούκα, δημιουργός του εμβλήματος των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004. Πρόκειται για μια πρόσκληση σε ένα δημιουργικό παιχνίδι αλληλεπίδρασης. Μια πρόσκληση «να είσαι ο εαυτός σου».

Στις 21 Δεκεμβρίου το πολυβραβευμένο παγκάκι YoYo παίρνει τη θέση του στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας και αυτή είναι η έναρξη μιας σειράς γιορτινών δράσεων που καλούν τους επισκέπτες υπό το φως του Ολυμπισμού να ανακαλύψουν το κεντρικό του μήνυμα “Play! Create! Be Yourself!”.

Στις 22 Δεκεμβρίου, από τις 4 το απόγευμα, μικροί και μεγάλοι θα φανταστούν, θα δημιουργήσουν τις δικές τους special εκδόσεις Ολυμπιακών YoYo με ευχές για το 2022 σε ένα live μουσικό και εικαστικό workshop με τη δημιουργό του ΥοΥο Ροδάνθη Σεντούκα.

Τα εργαστήρια για τους YoYo καλλιτέχνες θα συνεχιστούν στο Μουσείο στις 23 Δεκεμβρίου, από τις 2 το μεσημέρι και στις 24 Δεκεμβρίου, από τις 11 το πρωί. Μικροί και μεγάλοι θα δημιουργήσουν τα ψηφιακά και χάρτινά τους YoYo με ευχές για το 2022 κατεβάζοντας τα αντίστοιχα templates από την ιστοσελίδα του Μουσείου  .athensolympicmuseum.org.

Στη συνέχεια μπορούν να τα καταθέτουν με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Μουσείο για να συμμετέχουν στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό που θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιανουαρίου

Γονείς και παιδιά καταθέτουν τις ΥοΥο ευχές τους, και μπορούν να προγραμματίσουν έως και τις 7 Ιανουαρίου την θεματική οικογενειακή περιήγηση «Ταξίδι στην Ολυμπιακή Ιστορία» στη μόνιμη έκθεση του μουσείου με εκπλήξεις για όλους.

Στις 9 Ιανουαρίου, στην τελική αντίστροφη μέτρηση για τους Αγώνες του Πεκίνο, η αυλαία πέφτει με την πανηγυρική εκδήλωση απονομής των βραβείων του διαγωνισμού.

Ο Ολυμπισμός είναι μια φιλοσοφία ζωής που στηρίζεται στη χαρά της προσπάθειας, στον ευγενή Αγώνα και στις αξίες που τον διέπουν. Το YoYo που στα αρχαία κινέζικα συνδέεται με την έννοια του να είσαι ο εαυτός σου, ταιριάζει με την Ολυμπιακή ιδέα με στόχο να ξεπερνάς τον εαυτό σου, να γίνεσαι όλο και καλύτερος.

Το ΥοΥο είναι πολυδιάστατο. Είναι διασκεδαστικό, όπως είναι το γνωστό παιδικό παιχνίδι που βρίσκουμε παρόμοιο στην αρχαία Ελλάδα και στην Κίνα. Είναι άμεσο, όπως ο χαιρετισμός “Yo!” των νέων. Το παγκάκι YoYo επίσης. Είναι παιχνιδιάρικο, χάρη στις καμπύλες του που σχηματίζουν τη λέξη “YoYo” στις πλευρές του. Είναι επίκαιρο, γιατί αποτελεί μια ευκαιρία για κοινωνικοποίηση. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον, γιατί κατασκευάζεται από συμπιεσμένο ξυλοπολτό. Είναι αντικείμενο τέχνης αλλά και χρηστικό, γιατί προσκαλεί τον θεατή του να το εξερευνήσει και να το χρησιμοποιήσει.

To YoYo project του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας ξεκινά το ταξίδι του από την Ελλάδα ως την Κίνα και τους Χειμερινούς Ολυμπιακού Αγώνες που διοργανώνονται στο Πεκίνο τον Φεβρουάριο του 2022 κάνοντας το ντεμπούτο του σε ένα γιορτινό κλίμα. Ακολουθήστε το και ανακαλύψτε τις πιο δημιουργικές, τις πιο ευφάνταστες, τις πιο διασκεδαστικές πτυχές του εαυτού σας! 

Η είσοδος στις δράσεις του YoYo project, είναι ελεύθερη σε όλους. Απαραίτητη είναι η  κράτηση θέσης στο τηλεφωνικό κέντρο του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας 210 6885560 για την εξασφάλιση των υγειονομικών μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του ιού COVID-19.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων και των εκδηλώσεων, αλλά και για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το athensolympicmuseum.org, αλλά και τους λογαριασμούς του Μουσείου στο Instagram και στο Facebook

Πηγή: newsbeast.gr