«Με το νέο σύστημα προκύπτουν σημαντικά λάθη ενεργών προβλήματα στους συνταξιούχους» τονίζει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Χατζηδάκης πανικόβλητος μπροστά στην γενικευμένη κριτική και την κοινωνική κατακραυγή για το φιάσκο των fast track συντάξεων εξαπολύει επίθεση κατά πάντων και στοχοποιεί με ανεπίτρεπτα υπονοούμενα για άλλη μια φορά τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ» ανέφερε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στον Real.

«Η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη, συνέχισε. Από τις πρώτες αποφάσεις που εκδόθηκαν με το νέο σύστημα προκύπτουν σημαντικά λάθη που δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στους συνταξιούχους. Μία στις δύο συντάξεις που εκδίδονται περιέχουν λάθη που οδηγούν σε πολύ χαμηλές συντάξεις με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να εκδίδονται οριστικές συντάξεις μικρότερες και από τις προσωρινές».

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Χατζηδάκης, αντί να διαρρηγνύει τα ιμάτια του, οφείλει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του για το συνεχιζόμενο δράμα των εκκρεμών συντάξεων και τον συνεχή εμπαιγμό των συνταξιούχων. Είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει ότι το νέο αυτό σύστημα, που ρίχνει την ευθύνη της δήλωσης των ασφαλιστικών στοιχείων στους συνταξιούχους, θα οδηγήσει σε σοβαρά λάθη εις βάρος τους, σε επιπλέον καθυστερήσεις και σε υποχρέωση στο μέλλον επιστροφής μεγάλων ποσών από τους συνταξιούχους. Ο κ. Χατζηδάκης αντί να στοχοποιεί τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ να απολογηθεί που τρία χρόνια τώρα δεν έγινε καμία μόνιμη πρόσληψη, δεν ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση και το λογισμικό του Οργανισμού, αλλά προωθεί την πρόσληψη 256 γαλάζιων μετακλητών προϊσταμένων στον ΕΦΚΑ με μισθούς πρόκληση 8.000 και 4.000 ευρώ! Ο κ. Χατζηδάκης είναι αυτός που έφερε τους ιδιώτες, δικηγόρους και λογιστές, στον ΕΦΚΑ, προκειμένου, όπως ισχυριζόταν, να επιταχυνθεί η έκδοση των συντάξεων. Ακόμη μία παραθεσμική επιλογή που στέφθηκε με πλήρη αποτυχία. Εξάλλου, και με το νέο σύστημα των Fast track συντάξεων που ρίχνει την ευθύνη και τις συνέπειες της δήλωσης των στοιχείων στους ασφαλισμένους, στην πράξη τους σπρώχνει να πληρώσουν λογιστές και δικηγόρους για την υποβολή της αίτησης τους».

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου κατέληξε λέγοντας πως «οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι βιώνουν καθημερινά τις δραματικές συνέπειες των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη και γνωρίζουν ότι μόνη λύση σήμερα είναι η καταδίκη αυτών των νεοφιλελεύθερων και αποτυχημένων πολιτικών και η πολιτική και κοινωνική αλλαγή με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις εκλογές».

Πηγή: newsbeast.gr