Κατά 5.587 αυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη Γερμανία, με το σύνολό τους να ανέρχεται σε 361.974, σύμφωνα με τα δεδομένα του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Το ίδιο διάστημα οι θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 αυξήθηκαν κατά 10 στους 9.777, κατά την ίδια πηγή.

Πάνω από 2.500 θάνατοι στην Ονδούρα

Στην Ονδούρα ξεπεράστηκε το όριο των 2.500 θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε το Εθνικό Σύστημα Διαχείρισης Κινδύνων (Sistema Nacional de Gestion de Riesgos, SINAGER) το Σάββατο.

Σύμφωνα με τον θεσμό, έχουν καταγραφεί 2.556 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 86.691 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Έχουν αντίθετα αναρρώσει 34.546 άνθρωποι.

Το τρέχον διάστημα παραμένουν σε νοσοκομεία 701 ασθενείς, 551 σε σταθερή κατάσταση, 124 σε σοβαρή κατάσταση και 26 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Η μικρή χώρα της κεντρικής Αμερικής μπόρεσε να επιβραδύνει την εξάπλωση της πανδημίας εγκαθιστώντας κέντρα διαλογής ασθενών, γνωστά ως triages, σε όλη τη χώρα και στέλνοντας υγειονομικούς να ψάξουν κρούσματα πόρτα-πόρτα στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο.

Οι περιφέρειες Φρανσίσκο Μορασάν και Κορτές, οι πιο πυκνοκατοικημένες στη χώρα, έχουν καταγράψει τους υψηλότερους αριθμούς κρουσμάτων.

Η Ονδούρα βρίσκεται στη δεύτερη φάση του ανοίγματος της οικονομίας της. Αύριο Δευτέρα θα ανοίξει διέλευση στα σύνορα με το Ελ Σαλβαδόρ. Τα μπαρ, οι κινηματογράφοι και τα γυμναστήρια συνεχίζουν να μη λειτουργούν, ενώ δεν επιτρέπονται συναθροίσεις περισσοτέρων των 50 ανθρώπων, κατά το SINAGER.

Επιπλέον 13 «εισαγόμενα» κρούσματα στην Κίνα

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Σάββατο εντοπίστηκαν στην ηπειρωτική Κίνα 13 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ισάριθμα με την προηγουμένη, διευκρινίζοντας ότι όλα ήταν «εισαγόμενα», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που διαπιστώνεται πως έχουν προσβληθεί αφού εισέλθουν στην επικράτεια από το εξωτερικό.

Έκανε ακόμη λόγο για τον εντοπισμό 34 ασυμπτωματικών φορέων, από 11 την προηγουμένη.

Οι ασυμπτωματικοί φορείς δεν συγκαταλέγονται στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώνονται από το υπουργείο Υγείας.

Είκοσι ασθενείς κρίθηκε ότι ανέρρωσαν και έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 252, πέντε σε σοβαρή κατάσταση. Συνολικά, έχουν αποθεραπευτεί 80.786 άνθρωποι.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε την εμφάνισή του ο κορονοϊός ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 85.672 επιβεβαιωμένων μολύνσεων.

Πηγή: newsbeast.gr