Σε πάνω από 9.000 ανέρχονται οι άμαχοι που έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία μετά την έναρξη του πολέμου. Όπως δήλωσε την Τρίτη (17/1) ανώτερος σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου ανάμεσά τους βρίσκονται 453 παιδιά.

«Έχουμε καταγράψει 80.000 εγκλήματα που διαπράχτηκαν από τους Ρώσους εισβολείς και πάνω από 9.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους 453 παιδιά» ανέφερε ο Αντρίι Γερμάκ, ο επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός στην Ελβετία.

«Δεν θα συγχωρέσουμε ούτε έναν βασανισμό ή φόνο. Κάθε εγκληματίας θα λογοδοτήσει» επεσήμανε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επαναλαμβάνοντας ότι η Ουκρανία επιθυμεί να δικαστούν από ειδικό διεθνές δικαστήριο Ρώσοι πολιτικοί ηγέτες και να δοθούν αποζημιώσεις για την καταστροφή που προκάλεσε στη χώρα η εισβολή της Ρωσίας.

Χθες Δευτέρα (16/1) η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 7.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Πηγή: newsbeast.gr