Το ποσοστό της ανεργίας στη Βραζιλία έφθασε το 14,4% του ενεργού πληθυσμού το τρίμηνο από τον Ιούνιο ως τον Αύγουστο, εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας του κορονοϊού, επίπεδο άνευ προηγουμένου αφότου άρχισε να εφαρμόζεται νέα μέθοδος υπολογισμού της το 2012, ανακοίνωσε το Βραζιλιάνικο Γεωγραφικό και Στατιστικό Ινστιτούτο (IBGE).

Η Βραζιλία μέτραγε κατά συνέπεια 13,8 εκατομμύρια άνεργους το τρίμηνο αυτό, ιστορικό υψηλό, ενώ 4,3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας χάθηκαν, καθώς η χώρα, που υφίσταται βαρύ πλήγμα από τον κορονοϊό, άρχιζε πολύ σταδιακή επανέναρξη της δραστηριότητας.

Η ανεργία είχε φθάσει το 13,8% το τρίμηνο Μαΐου-Ιουλίου, ποσοστό που ήδη αποτελούσε ρεκόρ, από 11,8% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με το IBGE.

Όπως αναφέρει του ΑΠΕ-ΜΟΕ, το Ινστιτούτο έκανε λόγο για 5,9 εκατ. «απελπισμένους» άνεργους (ρεκόρ επίσης), αναφερόμενο στους Βραζιλιάνους που είναι σε θέση να δουλέψουν αλλά έχουν πάψει πλέον να ψάχνουν θέση απασχόλησης.

Η Βραζιλία, η μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο σχεδόν 160.000 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης έχει μετατραπεί στο διακύβευμα της πολεμικής ανάμεσα στους κυβερνήτες των πολιτειών, που τάχθηκαν υπέρ της επιβολής περιοριστικών μέτρων, και του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος εναντιώθηκε σε αυτά για να μην υποστεί πλήγμα η οικονομία.

Πηγή: newsbeast.gr