Οι εντάσεις που σημάδεψαν την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας της δίκης για τον φόνο του Ζακ Κωστόπουλου συνεχίστηκαν και εκτός δικαστηρίου, με τη Μάγδα Φύσσα να μη μπορεί να κρύψει την οργή της κατά των αστυνομικών που βρισκόντουσαν στον χώρο.

Αρχικά, η μητέρα του Παύλου Φύσσα ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με τον συνδικαλιστικό εκπρόσωπο των ειδικών φρουρών, Σταύρο Μαυροειδάκο, ενώ και οι δύο βρίσκονταν εντός της αίθουσας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου – ο δεύτερος ήταν ένας από τους συνδικαλιστές αστυνομικούς που έδωσαν το «παρών» στη Δέγλερη, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους κατηγορούμενους συναδέλφους τους.

Όμως η ένταση «χτύπησε κόκκινο» όταν η κυρία Φύσσα βρέθηκε μεταξύ των ατόμων που απωθήθηκαν από την αίθουσα, μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του ΜΟΔ, με ασπίδες. Την ίδια στιγμή, μέλη του ακροατηρίου άρχισαν να φωνάζουν «δολοφόνοι».

Σύμφωνα με καταγγελίες αυτοπτών μαρτύρων, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκονταν εντός και εκτός των δικαστηρίων εμφανίστηκαν να προκαλούν και άτομα μεταξύ όσων είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να ζητήσουν την απονομή δικαιοσύνης για τον προ τριών ετών θάνατο του ακτιβιστή.

Με φόντο αυτό το κλίμα, η Μάγδα Φύσσα φώναξε κατά των αστυνομικών: «Μπράβο παιδιά. Τα καταφέρατε για άλλη μια φορά. Μπράβο. Τι να πω… Πόσο ξεφτίλες μπορείτε να γίνεται για 600 ευρώ; Πόσο ξεφτίλες; Ντροπή σας. Από φονιάδες μέχρι ξεφτιλισμένοι».

Το ξέσπασμα της αυτό κατεγράφη σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, και στο οποίο αστυνομικοί εμφανίζονται να κοιτούν προς την πλευρά όπου βρισκόταν η ίδια και άνθρωποι που βρίσκονταν στο πλευρό της, εκτός δικαστηρίου. Ένας εκ των παρευρισκομένων τους αποκαλεί «φασίστες».

Σημειώνεται πως η Μάγδα Φύσσα έδωσε το «παρών» και σε άλλες δικάσιμους για την υπόθεση, ούσα αλληλέγγυα στην οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου.

Πηγή: newsbeast.gr