Ένοπλοι στην Υεμένη απήγαγαν δύο εργαζόμενους της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF) στην ανατολική επαρχία Χαντραμούτ, σύμφωνα με διάφορες πηγές.

Η ΜΚΟ επεσήμανε ότι δεν έχει πλέον επικοινωνία με κάποιους εργαζόμενούς της στην Υεμένη, όμως πρόσθεσε ότι δεν επιθυμεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες φοβούμενη για την ασφάλειά τους.

Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι οι δύο εργαζόμενοι είναι ένας Γερμανός και ένας Μεξικανός και οι ένοπλοι που τους απήγαγαν φέρονται να συνδέονται με την αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο.

Πολλές ισλαμιστικές οργανώσεις λυμαίνονται την εμπόλεμη χώρα που είναι αντιμέτωπη με σοβαρή ανθρωπιστική κρίση.

Τον Φεβρουάριο πέντε εργαζόμενοι στον ΟΗΕ, εκ των οποίων τέσσερις Υεμενίτες, απήχθησαν στην επαρχία Αμπιάν από ενόπλους που επίσης πιστεύεται ότι συνδέονται με την αλ Κάιντα.

Η τρομοκρατική οργάνωση έχει έντονη παρουσία στις νότιες και ανατολικές επαρχίες της Υεμένης, την ώρα που στη χώρα μαίνεται εδώ και επτά χρόνια πόλεμος μεταξύ του κυβερνητικού στρατού, τον οποίο στηρίζει μια στρατιωτική συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία, και των σιιτών ανταρτών Χούθι.

Πηγή: newsbeast.gr