Η μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο ξεκίνησε σήμερα την παραγωγή μιας δημοφιλούς ουκρανικής μπύρας στο Βέλγιο και είπε ότι όλα τα κέρδη από τις παγκόσμιες πωλήσεις της θα διατεθούν σε ανθρωπιστική βοήθεια προς τη δοκιμαζόμενη από τον πόλεμο Ουκρανία.

Ο λόγος για την Anheuser-Busch InBev (AB InBev) η οποία προηγουμένως διέκοψε την παραγωγή της μπύρας λάγκερ Chernigivske, ανάμεσα σε άλλες, στα τρία ζυθοποιεία της στη χώρα στην οποία η ρωσική επίθεση συνεχίζεται για 72η ημέρα σήμερα, Παρασκευή.

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Βέλγιο Όλεγκ Σαμσούρ παρευρέθηκε στην κυκλοφορία των πρώτων κουτιών στο μεγάλο ζυθοποιείο της AB InBev στο Λουβέν, λίγο νωρίτερα, και χαιρέτισε την κυκλοφορία ως έναν τρόπο ανάδειξης ουκρανικών προϊόντων στον κόσμο.

«Ίσως ακόμη πιο σημαντικός είναι ο συμβολισμός, με την έννοια ότι οι άνθρωποι που πίνουν Chernigivske θα σκεφτούν το Τσερνίχιφ, την πόλη που δέχτηκε επίθεση από τους Ρώσους και η οποία αντιστάθηκε στη ρωσική εισβολή», ανέφερε ο ίδιος στην τηλεόραση του Reuters.

Η εν λόγω μπύρα προέρχεται, άλλωστε, από το Τσερνίχιφ, μια πόλη στο βόρειο τμήμα της χώρας που δέχθηκε σφοδρούς βομβαρδισμούς και επιθέσεις με πυραύλους προτού οι ρωσικές δυνάμεις μετατοπίσουν το επίκεντρο των επιχειρήσεών τους στην ανατολική και νότια Ουκρανία.

Η ιδέα για την πρωτοβουλία αυτή προήλθε από τον διευθυντή μάρκετινγκ της επιχείρησης στην Ουκρανία, ενώ η μπύρα διατίθεται ήδη προς πώληση στη Βρετανία.

«Αυτή η πρωτοβουλία γίνεται πλέον παγκόσμια», είπε ο επικεφαλής της AB InBev για την Ευρώπη, Τζέισον Βάρνεν.

«Θα μπορείτε να απολαύσετε μια Chernigivske στον Καναδά, Chernigivske στις Ηνωμένες Πολιτείες, επίσης στην Κολομβία, τη Βραζιλία και στη Λατινική Αμερική, καθώς και σε ολόκληρη την Ευρώπη», συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε ότι τα κουτάκια με το μπλε και κίτρινο χρώμα της ουκρανικής σημαίας, αναμένεται να βρίσκονται στα καταστήματα εντός δύο έως τριών εβδομάδων.

Εξάλλου, παρά την αναστολή της παραγωγής στην Ουκρανία, η AB InBev είπε ότι θα συνεχίσει να πληρώνει τους 1.812 υπαλλήλους της εκεί φέτος, καθώς και να βοηθά τις οικογένειές τους με φαγητό και διαμονή, σύμφωνα με το Reuters.

Η ζυθοποιία με έδρα το Βέλγιο δραστηριοποιείται στην Ουκρανία σε κοινοπραξία με την τουρκική ζυθοποιία Anadolu Efes, η οποία έχει μεγάλη παρουσία στη Ρωσία.

Σημειώνεται πως η AB InBev θα αποχωρήσει από τη Ρωσία, όπως δήλωσε η ίδια, αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ. Δεν είναι σαφές εάν σχεδιάζει να διατηρήσει παρουσία στην Ουκρανία.

Πηγή: newsbeast.gr