Τη λύπη του για το θάνατο του Ρώσου πολιτικού και πρώην ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ εξέφρασε με ανάρτησή του στο Twitter το ελληνικό υπουργείο των Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για έναν «μεγάλο Ευρωπαίο» που συνέβαλε καθοριστικά στον εκδημοκρατισμό της χώρας του.

«Εκφράζουμε τη λύπη μας για την απώλεια ενός μεγάλου Ευρωπαίου, του Μιχαήλ Σεργκέγεβιτς Γκορμπατσόφ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Και προστίθεται ότι ο ίδιος «συνέβαλε καθοριστικά στον τερματισμό του ψυχρού πολέμου, την προώθηση του πυρηνικού αφοπλισμού και τον εκδημοκρατισμό της χώρας του. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και στον λαό της Ρωσίας».

Θυμίζουμε ότι ο Μιχαήλ Γκορματσόφ έφυγε από τη ζωή χθες σε ηλικία 91 ετών και σύμφωνα με τον Guardian, είχε εισαχθεί για θεραπεία σε κεντρικό νοσοκομείο της Μόσχας.

«Ο Μιχαήλ Σεργκέγεβιτς Γκορμπατσόφ συνέβαλε καθοριστικά στον τερματισμό του ψυχρού πολέμου, την προώθηση του πυρηνικού αφοπλισμού και τον εκδημοκρατισμό της χώρας του», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.

«Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ υπήρξε μια εμβληματική πολιτική μορφή του 20ού αιώνα», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μέσω Twitter. «Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου ανοίγοντας το δρόμο για μια ελεύθερη Ευρώπη. Έδειξε πως η Ιστορία μπορεί να γράφεται όχι με πολέμους αλλά με πράξεις ειρήνης».

«Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ υπήρξε ένας εμπνευσμένος πολιτικός, που είχε ως οδοδείκτες στην πολιτική του διαδρομή την ελευθερία, τον ανθρωπισμό και την ειρήνη», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε ανάρτησή του στο Facebook, με αφορμή τον θάνατο του τελευταίου σοβιετικού ηγέτη.

«Με τις τολμηρές πολιτικές που υιοθέτησε άνοιξε το δρόμο για το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και την κατάρρευση των ολοκληρωτικών καθεστώτων του υπαρκτού σοσιαλισμού. Το αποτύπωμά του στην Ιστορία θα μείνει ανεξίτηλο», σημειώνει ο κ. Οικονόμου.

Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ υπήρξε ένας εμπνευσμένος πολιτικός, που είχε ως οδοδείκτες στην πολιτική του διαδρομή την…

Posted by Giannis Oikonomou on Tuesday, August 30, 2022

Πηγή: newsbeast.gr