Το υπουργείο Εξωτερικών δεν άφησε αναπάντητο το νέο παραλήρημα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τα περί πολέμου σε περίπτωση μη αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, ξεκαθαρίζοντας πως η Ελλάδα σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις τουρκικές απειλές.

«Οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων περί αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου έχουν απορριφθεί επανειλημμένως στο σύνολό τους με σειρά από επιχειρήματα, τα οποία περιέχονται και στις σχετικές επιστολές που η Ελλάδα έχει αποστείλει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ» αναφέρει αρχικά σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ.

Στη συνέχεια το υπουργείο Εξωτερικών ξεκαθαρίζει: «Η αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών και η αύξηση της έντασης στο Αιγαίο, μέσω απειλών πολέμου, έχουν καταδικασθεί στο σύνολό τους και από τη Διεθνή Κοινότητα.

Η Ελλάδα σεβόμενη το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, για μια ακόμη φορά απορρίπτει εν τω συνόλω τις τουρκικές μονομερείς αιτιάσεις και χαρακτηρίζει παντελώς απαράδεκτες τις επαναλαμβανόμενες απειλές πολέμου».

Πηγή: newsbeast.gr