Ουκρανία και Ρωσία αλληλοκατηγορήθηκαν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ της Τρίτης, για την ένταση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις αναφορικά με το ζήτημα της ασφάλειας των εγκαταστάσεων του πυρηνικού σταθμού στην Ζαπορίζια της Ουκρανίας, καθώς τυχόν διαρροή πυρηνικής ενέργειας σε συνέχεια των συγκρούσεων θα είχε καταστροφικές συνέπειες.

Ενδεχόμενη διαρροή θα αποτελέσει περιβαλλοντική καταστροφή τόσο για την ίδια την περιοχή, όπου διαβιοί μέρος της Ελληνικής Κοινότητας της Ουκρανίας, καθώς και εσωτερικά εκτοπισμένοι προερχόμενοι από την Μαριούπολη, αλλά βεβαίως και για την υπόλοιπη Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε συζητήσει το ζήτημα αυτό κατά τη συνάντηση που είχε με τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας Rafael Grossi, τον περασμένο Μάρτιο στη Βιέννη. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα στηρίζει με τον πιο έντονο τρόπο την έκκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Antonio Guterres για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

Πηγή: newsbeast.gr